
Składniki
3 łyżki
1.5 szklanki
3 łyżki
4 sztuki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Banany zmiksuj w blenderze i dodaj cukier i sok z cytryny.
Krok 2
Śmietanę ubij mikserem na puch.
Krok 3
Czekoladę zetrzyj bardzo drobno na tarce.
Krok 4
Zmiksowane banany, śmietanę oraz czekoladę zmieszaj razem i włóż do pojemników i wstaw do zamrażalki na godzinę lub dwie.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Podobne przepisy
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej