Lody czekoladowo-bananowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Lody czekoladowo-bananowe

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

1.5 szklanki

3 łyżki

4 sztuki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Banany zmiksuj w blenderze i dodaj cukier i sok z cytryny.

Krok 2

Śmietanę ubij mikserem na puch.

Krok 3

Czekoladę zetrzyj bardzo drobno na tarce.

Krok 4

Zmiksowane banany, śmietanę oraz czekoladę zmieszaj razem i włóż do pojemników i wstaw do zamrażalki na godzinę lub dwie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Lody czekoladowo-bananowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Lody czekoladowo-bananowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Lody czekoladowo-bananowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Lody czekoladowo-bananowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Lody czekoladowo-bananowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Lody czekoladowo-bananowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Lody czekoladowo-bananowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Lody czekoladowo-bananowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Placki z ananasem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej