Lody „Bomba” po kardynalsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Lody „Bomba” po kardynalsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

800 gramów

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wyłóż formę lodami czekoladowymi.

Krok 2

Następnie dopełnij kremem kardynalskim.

Krok 3

Szczelnie zamknij i włóż do zamrażarki. Po zamrożeniu zanurz formę na chwilę w gorącej wodzie i wyjmij lody na półmisek.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Lody „Bomba” po kardynalsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Lody „Bomba” po kardynalsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Lody „Bomba” po kardynalsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Lody „Bomba” po kardynalsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Lody „Bomba” po kardynalsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Lody „Bomba” po kardynalsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Lody „Bomba” po kardynalsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Lody „Bomba” po kardynalsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej