Banany w mleku kokosowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Banany w mleku kokosowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1.5 szklanki

6 sztuk

1 łyżeczka

1 łyżka

2 łyżki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obierz banany i pokrój w plasterki.

Krok 2

Włóż do rondla, dodaj mleko kokosowe, cukier puder i sól. Doprowadź do wrzenia.

Krok 3

Gotuj minutę, po czym dodaj sok pomarańczowy.

Krok 4

Przełóż do miseczek, posyp miętą.

Krok 5

Orzechy upraż, rozdrobnij i posyp banany.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Banany w mleku kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Banany w mleku kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Banany w mleku kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Banany w mleku kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Banany w mleku kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Banany w mleku kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Banany w mleku kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Banany w mleku kokosowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Kapsalon
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej