
Składniki
1 szczypta
1.5 szklanki
6 sztuk
1 łyżeczka
1 łyżka
2 łyżki
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obierz banany i pokrój w plasterki.
Krok 2
Włóż do rondla, dodaj mleko kokosowe, cukier puder i sól. Doprowadź do wrzenia.
Krok 3
Gotuj minutę, po czym dodaj sok pomarańczowy.
Krok 4
Przełóż do miseczek, posyp miętą.
Krok 5
Orzechy upraż, rozdrobnij i posyp banany.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej