Gruszka w czerwonym winie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gruszka w czerwonym winie

Autor: natalina4

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżka

500 mililitrów

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Gruszki obieramy ze skóry i oczyszczamy z nasion , tak by pozostały w całości .

Krok 2

Wino umieszczamy w garnku , dodając goździki , cynamon , cukier i 300 ml wody .

Krok 3

Wkładamy gruszki , gotujemy do miękkości i odstawiamy owoce w wywarze do ostygnięcia .

Krok 4

Na półmisku rozsypujemy migdały , gruszki odsączamy z wina , kroimy w plastry i układamy na migdałach .

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gruszka w czerwonym winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gruszka w czerwonym winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gruszka w czerwonym winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gruszka w czerwonym winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gruszka w czerwonym winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gruszka w czerwonym winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gruszka w czerwonym winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gruszka w czerwonym winie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej