Gruszka w czerwonym winie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gruszka w czerwonym winie

Autor: natalina4

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżka

500 mililitrów

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Gruszki obieramy ze skóry i oczyszczamy z nasion , tak by pozostały w całości .

Krok 2

Wino umieszczamy w garnku , dodając goździki , cynamon , cukier i 300 ml wody .

Krok 3

Wkładamy gruszki , gotujemy do miękkości i odstawiamy owoce w wywarze do ostygnięcia .

Krok 4

Na półmisku rozsypujemy migdały , gruszki odsączamy z wina , kroimy w plastry i układamy na migdałach .

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gruszka w czerwonym winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gruszka w czerwonym winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gruszka w czerwonym winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gruszka w czerwonym winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gruszka w czerwonym winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gruszka w czerwonym winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gruszka w czerwonym winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gruszka w czerwonym winie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej