
Składniki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżka
500 mililitrów
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Gruszki obieramy ze skóry i oczyszczamy z nasion , tak by pozostały w całości .
Krok 2
Wino umieszczamy w garnku , dodając goździki , cynamon , cukier i 300 ml wody .
Krok 3
Wkładamy gruszki , gotujemy do miękkości i odstawiamy owoce w wywarze do ostygnięcia .
Krok 4
Na półmisku rozsypujemy migdały , gruszki odsączamy z wina , kroimy w plastry i układamy na migdałach .
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej