
Składniki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżka
500 mililitrów
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Gruszki obieramy ze skóry i oczyszczamy z nasion , tak by pozostały w całości .
Krok 2
Wino umieszczamy w garnku , dodając goździki , cynamon , cukier i 300 ml wody .
Krok 3
Wkładamy gruszki , gotujemy do miękkości i odstawiamy owoce w wywarze do ostygnięcia .
Krok 4
Na półmisku rozsypujemy migdały , gruszki odsączamy z wina , kroimy w plastry i układamy na migdałach .
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej