
Składniki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżka
500 mililitrów
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Gruszki obieramy ze skóry i oczyszczamy z nasion , tak by pozostały w całości .
Krok 2
Wino umieszczamy w garnku , dodając goździki , cynamon , cukier i 300 ml wody .
Krok 3
Wkładamy gruszki , gotujemy do miękkości i odstawiamy owoce w wywarze do ostygnięcia .
Krok 4
Na półmisku rozsypujemy migdały , gruszki odsączamy z wina , kroimy w plastry i układamy na migdałach .
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej
















