Masło cytrynowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Masło cytrynowe

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 sztuka

0.5 sztuki

1 szczypta

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cytrynę sparz, wyciśnij z niej sok i zetrzyj skórkę.

Krok 2

Zmiksuj wszystkie składniki.

Krok 3

Schłódź przed podaniem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Masło cytrynowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Masło cytrynowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Masło cytrynowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Masło cytrynowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Masło cytrynowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Masło cytrynowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Masło cytrynowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Masło cytrynowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej