Pure z pieczonej dyni, z kozim serem

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

2 łyżki

100 gramów

1 szczypta

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dynię wydrąż z farfocli i pestek, obierz ze skórki i pokrój na plastry grubości 2 cm.

Krok 2

Na blasze rozłóż dynię, skrop oliwą, posyp pokruszoną kostką czosnkową i pieprzem kajeńskim. Piecz w 180 stopniach przez 40 minut.

Krok 3

Wyjmij i poczekaj aż wystygnie. Zmiksuj.

Krok 4

Ser pokrój w drobną kostkę lub zetrzyj na dużych oczkach tarki. Na talerze nakładaj pure z dyni, a na wierzchu układaj rozdrobniony ser.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pure z pieczonej dyni, z kozim serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pure z pieczonej dyni, z kozim serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pure z pieczonej dyni, z kozim serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pure z pieczonej dyni, z kozim serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pure z pieczonej dyni, z kozim serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pure z pieczonej dyni, z kozim serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pure z pieczonej dyni, z kozim serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Szybka zalewajka
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej