Pure z pieczonej dyni, z kozim serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pure z pieczonej dyni, z kozim serem

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

2 łyżki

1 szczypta

0.5 sztuki

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dynię wydrąż z farfocli i pestek, obierz ze skórki i pokrój na plastry grubości 2 cm.

Krok 2

Na blasze rozłóż dynię, skrop oliwą, posyp pokruszoną kostką czosnkową i pieprzem kajeńskim. Piecz w 180 stopniach przez 40 minut.

Krok 3

Wyjmij i poczekaj aż wystygnie. Zmiksuj.

Krok 4

Ser pokrój w drobną kostkę lub zetrzyj na dużych oczkach tarki. Na talerze nakładaj pure z dyni, a na wierzchu układaj rozdrobniony ser.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pure z pieczonej dyni, z kozim serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pure z pieczonej dyni, z kozim serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pure z pieczonej dyni, z kozim serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pure z pieczonej dyni, z kozim serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pure z pieczonej dyni, z kozim serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pure z pieczonej dyni, z kozim serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pure z pieczonej dyni, z kozim serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pure z pieczonej dyni, z kozim serem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kalafior smażony
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej