Pure z pieczonej dyni, z kozim serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pure z pieczonej dyni, z kozim serem

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

2 łyżki

1 szczypta

0.5 sztuki

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dynię wydrąż z farfocli i pestek, obierz ze skórki i pokrój na plastry grubości 2 cm.

Krok 2

Na blasze rozłóż dynię, skrop oliwą, posyp pokruszoną kostką czosnkową i pieprzem kajeńskim. Piecz w 180 stopniach przez 40 minut.

Krok 3

Wyjmij i poczekaj aż wystygnie. Zmiksuj.

Krok 4

Ser pokrój w drobną kostkę lub zetrzyj na dużych oczkach tarki. Na talerze nakładaj pure z dyni, a na wierzchu układaj rozdrobniony ser.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pure z pieczonej dyni, z kozim serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pure z pieczonej dyni, z kozim serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pure z pieczonej dyni, z kozim serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pure z pieczonej dyni, z kozim serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pure z pieczonej dyni, z kozim serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pure z pieczonej dyni, z kozim serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pure z pieczonej dyni, z kozim serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pure z pieczonej dyni, z kozim serem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej