Wyborny mus czekoladowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wyborny mus czekoladowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 łyżki

50 gramów

3 łyżki

100 gramów

1 sztuka

1 łyżka

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czekoladę włóż do rondelka i rozpuść, dodaj kakao, likier, zestaw z ognia i wymieszaj z pokrojonym w kawałki masłem i żółtkami.

Krok 2

Białka ubij na sztywną pianę i wymieszaj delikatnie z czekoladową masą.

Krok 3

Przełóż do pucharków lub małych salaterek i odstaw na kilka godzin w lodówce.

Krok 4

Wyborny mus czekoladowy udekoruj kandyzowaną skórką pomarańczową.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wyborny mus czekoladowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wyborny mus czekoladowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wyborny mus czekoladowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wyborny mus czekoladowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wyborny mus czekoladowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wyborny mus czekoladowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wyborny mus czekoladowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wyborny mus czekoladowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Bogracz tradycyjny
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej