
Składniki
2 sztuki
2 łyżki
50 gramów
3 łyżki
100 gramów
1 sztuka
1 łyżka
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czekoladę włóż do rondelka i rozpuść, dodaj kakao, likier, zestaw z ognia i wymieszaj z pokrojonym w kawałki masłem i żółtkami.
Krok 2
Białka ubij na sztywną pianę i wymieszaj delikatnie z czekoladową masą.
Krok 3
Przełóż do pucharków lub małych salaterek i odstaw na kilka godzin w lodówce.
Krok 4
Wyborny mus czekoladowy udekoruj kandyzowaną skórką pomarańczową.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej