Wyborny mus czekoladowy

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

50 gramów

2 sztuki

3 łyżki

100 gramów

1 sztuka

1 łyżka

0

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czekoladę włóż do rondelka i rozpuść, dodaj kakao, likier, zestaw z ognia i wymieszaj z pokrojonym w kawałki masłem i żółtkami.

Krok 2

Białka ubij na sztywną pianę i wymieszaj delikatnie z czekoladową masą.

Krok 3

Przełóż do pucharków lub małych salaterek i odstaw na kilka godzin w lodówce.

Krok 4

Wyborny mus czekoladowy udekoruj kandyzowaną skórką pomarańczową.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej