
Składniki
2 sztuki
2 łyżki
50 gramów
3 łyżki
100 gramów
1 sztuka
1 łyżka
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czekoladę włóż do rondelka i rozpuść, dodaj kakao, likier, zestaw z ognia i wymieszaj z pokrojonym w kawałki masłem i żółtkami.
Krok 2
Białka ubij na sztywną pianę i wymieszaj delikatnie z czekoladową masą.
Krok 3
Przełóż do pucharków lub małych salaterek i odstaw na kilka godzin w lodówce.
Krok 4
Wyborny mus czekoladowy udekoruj kandyzowaną skórką pomarańczową.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej