
Składniki
null
null
null
null
null
null
null
null
null
null
null
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ciecierzycę namocz dzień wcześniej na 12 godzin.
Krok 2
Warzywa obierz, mięso umyj, dodaj ciecierzycę i gotuj tak by wszystkie składniki były miękkie, przez 2 godziny.
Krok 3
Dopraw do smaku, odcedź.
Krok 4
Warzywa i mięso pokrój w kostkę, włóż z powrotem razem z grochem do wywaru, dodaj pokrojoną cienko wędlinę i podgrzej.
Krok 5
Smaczną ciecierzycę z warzywami udekoruj posiekaną natką pietruszki i rozlej na talerze.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























