Smaczna ciecierzyca w warzywach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smaczna ciecierzyca w warzywach

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

null

null

null

null

null

null

null

null

null

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciecierzycę namocz dzień wcześniej na 12 godzin.

Krok 2

Warzywa obierz, mięso umyj, dodaj ciecierzycę i gotuj tak by wszystkie składniki były miękkie, przez 2 godziny.

Krok 3

Dopraw do smaku, odcedź.

Krok 4

Warzywa i mięso pokrój w kostkę, włóż z powrotem razem z grochem do wywaru, dodaj pokrojoną cienko wędlinę i podgrzej.

Krok 5

Smaczną ciecierzycę z warzywami udekoruj posiekaną natką pietruszki i rozlej na talerze.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smaczna ciecierzyca w warzywach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smaczna ciecierzyca w warzywach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smaczna ciecierzyca w warzywach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smaczna ciecierzyca w warzywach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smaczna ciecierzyca w warzywach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smaczna ciecierzyca w warzywach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smaczna ciecierzyca w warzywach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smaczna ciecierzyca w warzywach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Śledzie z buraczkami
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej