Smaczna ciecierzyca w warzywach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smaczna ciecierzyca w warzywach

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

null

null

null

null

null

null

null

null

null

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciecierzycę namocz dzień wcześniej na 12 godzin.

Krok 2

Warzywa obierz, mięso umyj, dodaj ciecierzycę i gotuj tak by wszystkie składniki były miękkie, przez 2 godziny.

Krok 3

Dopraw do smaku, odcedź.

Krok 4

Warzywa i mięso pokrój w kostkę, włóż z powrotem razem z grochem do wywaru, dodaj pokrojoną cienko wędlinę i podgrzej.

Krok 5

Smaczną ciecierzycę z warzywami udekoruj posiekaną natką pietruszki i rozlej na talerze.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smaczna ciecierzyca w warzywach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smaczna ciecierzyca w warzywach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smaczna ciecierzyca w warzywach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smaczna ciecierzyca w warzywach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smaczna ciecierzyca w warzywach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smaczna ciecierzyca w warzywach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smaczna ciecierzyca w warzywach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smaczna ciecierzyca w warzywach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Murzynek
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej