Smaczna ciecierzyca w warzywach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smaczna ciecierzyca w warzywach

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

null

null

null

null

null

null

null

null

null

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciecierzycę namocz dzień wcześniej na 12 godzin.

Krok 2

Warzywa obierz, mięso umyj, dodaj ciecierzycę i gotuj tak by wszystkie składniki były miękkie, przez 2 godziny.

Krok 3

Dopraw do smaku, odcedź.

Krok 4

Warzywa i mięso pokrój w kostkę, włóż z powrotem razem z grochem do wywaru, dodaj pokrojoną cienko wędlinę i podgrzej.

Krok 5

Smaczną ciecierzycę z warzywami udekoruj posiekaną natką pietruszki i rozlej na talerze.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smaczna ciecierzyca w warzywach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smaczna ciecierzyca w warzywach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smaczna ciecierzyca w warzywach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smaczna ciecierzyca w warzywach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smaczna ciecierzyca w warzywach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smaczna ciecierzyca w warzywach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smaczna ciecierzyca w warzywach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smaczna ciecierzyca w warzywach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej