Zupa z oliwek śródziemnomorska przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z oliwek śródziemnomorska

Autor: supermama

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

1 sztuka

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

2 plastry

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obrac i pokroic w kostkę szalotkę.Podsmażyc na łyżce oliwy z oliwek.Do garnka wlac wodę,wsypac Przyprawę Uniwersalną Delikat i dodac szalotkę.

Krok 2

Odsączyc z zalewy zielone oliwki,wrzucic do garnka,dodac pokrojone suszone pomidory.Gotowac około 10 minut.Na końcu dodac bazylię i tymianek,łyżkę oliwy z oliwek oraz doprawic solą i pieprzem.Wszystko zmiksowac i dodac mozzarellę:)Smacznego

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z oliwek śródziemnomorska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z oliwek śródziemnomorska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z oliwek śródziemnomorska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z oliwek śródziemnomorska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z oliwek śródziemnomorska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z oliwek śródziemnomorska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z oliwek śródziemnomorska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z oliwek śródziemnomorska - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa ziemniaczana
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej