Zupa z oliwek śródziemnomorska przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z oliwek śródziemnomorska

Autor: supermama

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

1 sztuka

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

2 plastry

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obrac i pokroic w kostkę szalotkę.Podsmażyc na łyżce oliwy z oliwek.Do garnka wlac wodę,wsypac Przyprawę Uniwersalną Delikat i dodac szalotkę.

Krok 2

Odsączyc z zalewy zielone oliwki,wrzucic do garnka,dodac pokrojone suszone pomidory.Gotowac około 10 minut.Na końcu dodac bazylię i tymianek,łyżkę oliwy z oliwek oraz doprawic solą i pieprzem.Wszystko zmiksowac i dodac mozzarellę:)Smacznego

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z oliwek śródziemnomorska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z oliwek śródziemnomorska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z oliwek śródziemnomorska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z oliwek śródziemnomorska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z oliwek śródziemnomorska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z oliwek śródziemnomorska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z oliwek śródziemnomorska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej