Zupa z oliwek śródziemnomorska przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z oliwek śródziemnomorska

Autor: supermama

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

1 sztuka

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

2 plastry

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obrac i pokroic w kostkę szalotkę.Podsmażyc na łyżce oliwy z oliwek.Do garnka wlac wodę,wsypac Przyprawę Uniwersalną Delikat i dodac szalotkę.

Krok 2

Odsączyc z zalewy zielone oliwki,wrzucic do garnka,dodac pokrojone suszone pomidory.Gotowac około 10 minut.Na końcu dodac bazylię i tymianek,łyżkę oliwy z oliwek oraz doprawic solą i pieprzem.Wszystko zmiksowac i dodac mozzarellę:)Smacznego

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z oliwek śródziemnomorska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z oliwek śródziemnomorska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z oliwek śródziemnomorska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z oliwek śródziemnomorska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z oliwek śródziemnomorska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z oliwek śródziemnomorska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z oliwek śródziemnomorska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z oliwek śródziemnomorska - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej