Zupa z oliwek śródziemnomorska przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z oliwek śródziemnomorska

Autor: supermama

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

1 sztuka

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

2 plastry

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obrac i pokroic w kostkę szalotkę.Podsmażyc na łyżce oliwy z oliwek.Do garnka wlac wodę,wsypac Przyprawę Uniwersalną Delikat i dodac szalotkę.

Krok 2

Odsączyc z zalewy zielone oliwki,wrzucic do garnka,dodac pokrojone suszone pomidory.Gotowac około 10 minut.Na końcu dodac bazylię i tymianek,łyżkę oliwy z oliwek oraz doprawic solą i pieprzem.Wszystko zmiksowac i dodac mozzarellę:)Smacznego

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z oliwek śródziemnomorska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z oliwek śródziemnomorska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z oliwek śródziemnomorska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z oliwek śródziemnomorska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z oliwek śródziemnomorska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z oliwek śródziemnomorska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z oliwek śródziemnomorska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z oliwek śródziemnomorska - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej