
Składniki
1 kilogram
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
0.5 kilograma
2 łyżki
1 sztuka
1 szczypta
1 sztuka
4 ziarna
2 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyj dokładnie warzywa oraz jabłka, po czym rozdrobnij je na mniejsze kawałki i zalej 3 litrami wody.

Krok 2
Dodaj przyprawy i ząbek obranego czosnku.

Krok 3
Gotuj barszcz około 1,5 godziny, a następnie przecedź go do drugiego garnka.

Krok 4
Barszcz zagotuj, wsyp Barszcz czerwony Knorr cały czas mieszając. Doprowadź do wrzenia.

Krok 5
Dopraw barszcz do smaku miodem i imbirem.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Barszcz czerwony Ulubione Smaki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Barszcz czerwony
Mianem barszczu określa się kwaśną zupę, której podstawą może być zakwas żytni, buraki ćwikłowe albo kapusta kiszona. Barszcz jest szczególnie popularny w Europie Środkowej i Wschodniej. Istnieje kilka rodzajów tej smacznej zupy – barszcz czerwony, biały, ukraiński lub rosyjski zielony barszcz ze szczawiu. Buraków do przygotowania tej potrawy nie musisz szatkować ani ścierać. Wystarczy, że każde warzywo pokroisz na kilka kawałków i zalejesz trzema litrami wody. Smak buraków w barszczu podkreślą jabłka, marchewka, pietruszka i cebula. Zupę dopraw liściem laurowym, zielem angielskim, miodem i majerankiem. Jeśli chcesz, aby barszcz zyskał bardziej wyrazisty smak, dodaj niewielki kawałek imbiru. Tak przygotowaną zupę możesz zaserwować jako samodzielne pierwsze danie lub jako podany w filiżance dodatek do dania głównego. Dobrze ugotowany barszcz charakteryzuje się głęboką, czerwoną barwą i wytrawnym smakiem. Możesz go posypać świeżo posiekaną pietruszką. Podawaj z uszkami, pasztecikami lub krokietami. Z każdym z tych dodatków będzie równie smaczny.