PRZEPISY.PL

Barszcz czerwony

  • 90
  • 6
  • Łatwe
  • 0
37
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • por1 szt
  • średniej wielkości cebula1 szt
  • kwaśne jabłka0.5 kg
  • majeranek2 łyżki
  • pieprz
  • liść laurowy1 szt
  • ziele angielskie4 ziarna
  • miód2 łyżki
  • świeży imbir - mały kawałek
  • Krok 1

    Umyj dokładnie warzywa oraz jabłka, po czym rozdrobnij je na mniejsze kawałki i zalej 3 litrami wody.
  • Krok 2

    Dodaj przyprawy i ząbek obranego czosnku.
  • Krok 3

    Gotuj barszcz około 1,5 godziny, a następnie przecedź go do drugiego garnka.
  • Krok 4

    Barszcz zagotuj, wsyp Barszcz czerwony Knorr cały czas mieszając. Doprowadź do wrzenia.
  • Krok 5

    Dopraw barszcz do smaku miodem i imbirem.

Więcej przepisów z tym produktem

Barszcz czerwony Knorr Zobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

458
osób dodało do Mniamlisty
90''
6
Łatwe
198
osób dodało do Mniamlisty
15''
4
Łatwe
177
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Łatwe
512
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Łatwe