Dodaj do ksiązki kucharskiej Barszcz czerwony

Barszcz czerwony

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 6 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Barszcz czerwony - składniki:

  • buraki - 1 kilogram
  • Barszcz czerwony Knorr - 1 sztuka
  • marchewka - 2 sztuki
  • pietruszka - 1 sztuka
  • średni seler - 1 sztuka
  • por - 1 sztuka
  • średniej wielkości cebula - 1 sztuka
  • kwaśne jabłka - 0.5 kilograma
  • majeranek - 2 łyżki
  • ząbek czosnku - 1 sztuka
  • pieprz
  • liść laurowy - 1 sztuka
  • ziele angielskie - 4 ziarna
  • miód - 2 łyżki
  • świeży imbir - mały kawałek

Barszcz czerwony - Sposób przygotowania:

  1. Umyj dokładnie warzywa oraz jabłka, po czym rozdrobnij je na mniejsze kawałki i zalej 3 litrami wody.
  2. Dodaj przyprawy i ząbek obranego czosnku.
  3. Gotuj barszcz około 1,5 godziny, a następnie przecedź go do drugiego garnka.
  4. Barszcz zagotuj, wsyp Barszcz czerwony Knorr cały czas mieszając. Doprowadź do wrzenia.
  5. Dopraw barszcz do smaku miodem i imbirem.
Dodaj do książki kucharskiej

BARSZCZ CZERWONY - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Umyj dokładnie warzywa oraz jabłka, po czym rozdrobnij je na mniejsze kawałki i zalej 3 litrami wody.

2

Dodaj przyprawy i ząbek obranego czosnku.

3

Gotuj barszcz około 1,5 godziny, a następnie przecedź go do drugiego garnka.

4

Barszcz zagotuj, wsyp Barszcz czerwony Knorr cały czas mieszając. Doprowadź do wrzenia.

5

Dopraw barszcz do smaku miodem i imbirem.

  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BARSZCZ CZERWONY KNORR

    Barszcz czerwony Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    WIELKANOCNA JAGNIĘCINA

    Tak jak obiecałem dziś przedstawię mój przepis na jagnięcinę wielkanocną. Wielu z Was ma p...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Placki po węgiersku, Wołowina z pędami bambusa i kolendrą, sos z karkówki, Przepis z zurek z biala kielbasa -, Przepis z brokuł z serem, Wielkanocne jajka zapiekane z szynką , Zupa szczawiowa, Przepis z sosy do surowki, Makaronowa patelnia , Szaszłyki z kurczaka z kiełbasą , Sałatki z kurczakiem, Sos „Cezar”, Zapiekanka na gotowym cieście, obiad bezmiesne, Gulasz po węgiersku - VIDEO, Przepis z polska kielbasa z cebula, Dżem z rabarbaru i truskawek, Dania z makaronem, Przepis z zupa serowa z serków topionych -, Smaczna rybna zupa, surówka kapusta pekińska, Przepis z sałatka makaron kokardki, plastry łososia, zupa z kapusty, Zapiekanki, Gyros, Krem kardynalski, Papryka, Przepis z zapiekanka makaronowa z jajkiem, Przepis z soczyste zeberka z cola, Polędwiczki, Makaron ze śmietaną i cukrem, czosnek z ziołami, Sałatka Gyros, Przepis z sałatki obiadowe, Ryż smażony z warzywami, Spaghetti z suszonymi pomidorami , Spaghetti z suszonymi pomidorami , Sałata z serem pecorino i orzechami, Gyros z kurczakiem, Sos tajski z orzeszków ziemnych, Grillowany bakłażan z czosnkiem , Ziemniaki, Szarlotka tradycyjna, przepisy wigilijne, Gulasz wołowy z papryką i pieczarkami, Ryż smażony z warzywami, mięso w sosie pieczeniowym, Kurczak selerowy z suszonymi pomidorami, Przepis z leczo z wołowiną, Żeberka z chilli, Zapiekany makaron z grzybami i kabanosami, Spaghetti , Sałatka z kapusty pekińskiej, Sałatka Gyros, Tort adwokat, Pikantna zupa pomidorowa z bazylią, Karkówka, Gołąbki, danie z cielęciny, Przepis z żeberka pieczone -, Naleśniki z kurczakiem i grzybami, Ryż, Gulasz po węgiersku - VIDEO