Barszcz ze śliwkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Barszcz ze śliwkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
102 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

37 osób wydrukowało

Pobierz pdf

88 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 dekagramów

2 opakowania

6 sztuk

2 łyżki

1 łyżka

2 szczypty

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj 2 litry wody i dodaj Barszcz czerwony Knorr.

Barszcz ze śliwkami - Krok 1

Krok 2

Umyj i ugotuj buraki. Następnie obierz, zetrzyj na tarce o dużych oczkach.

Barszcz ze śliwkami - Krok 2

Krok 3

Umyj i namocz śliwki. Dodaj je do wywaru.

Barszcz ze śliwkami - Krok 3

Krok 4

Następnie dodaj do wywaru buraki, chrzan oraz koncentrat pomidorowy i całość energicznie wymieszaj. Gotuj około 10 minut.

Barszcz ze śliwkami - Krok 4

Krok 5

Pozostaw na kilka minut. Przecedź i dopraw do smaku.

Barszcz ze śliwkami - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Barszcz ze śliwkami podawaj z pasztecikami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Barszcz ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Barszcz ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Barszcz ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Barszcz ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Barszcz ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Barszcz ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Barszcz ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Barszcz ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Barszcz ze śliwkamiBarszcz ze śliwkami

Szukasz doskonałej w smaku potrawy wigilijnej? W takim razie koniecznie wypróbuj przepis na barszcz czerwony ze śliwkami. Do jego przyrządzenia potrzebujesz kilku składników, m.in. buraków, suszonych śliwek, koncentratu pomidorowego oraz tartego chrzanu. Pamiętaj, by poszczególne produkty odpowiednio przygotować – śliwki należy namoczyć, a buraki umyć, ugotować oraz zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Następnie zagotuj litr wody i dodaj zawartość torebki barszczu czerwonego oraz suszone owoce (śliwki możesz zastąpić morelami lub daktylami). Po kilku minutach wrzuć do wywaru starte buraki, chrzan oraz koncentrat pomidorowy. Całość energicznie wymieszaj i zagotuj. Dla podkreślenia smaku, zupę przypraw pieprzem, zielem angielskim, przeciśniętym przez praskę ząbkiem czosnku oraz odrobiną octu lub kwasku cytrynowego. Dobrym pomysłem będzie także dodanie kawałków jabłka lub suszonych grzybów. Gotowe danie podawaj razem z pasztecikami, uszkami lub krokietami. Przygotuj barszcz czerwony z suszonymi owocami według tego przepisu.