
Składniki
50 dekagramów
2 opakowania
6 sztuk
2 łyżki
1 łyżka
2 szczypty
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zagotuj 2 litry wody i dodaj Barszcz czerwony Knorr.

Krok 2
Umyj i ugotuj buraki. Następnie obierz, zetrzyj na tarce o dużych oczkach.

Krok 3
Umyj i namocz śliwki. Dodaj je do wywaru.

Krok 4
Następnie dodaj do wywaru buraki, chrzan oraz koncentrat pomidorowy i całość energicznie wymieszaj. Gotuj około 10 minut.

Krok 5
Pozostaw na kilka minut. Przecedź i dopraw do smaku.


Dobra rada:
Barszcz ze śliwkami podawaj z pasztecikami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Barszcz czerwony Ulubione Smaki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Barszcz ze śliwkami
Szukasz doskonałej w smaku potrawy wigilijnej? W takim razie koniecznie wypróbuj przepis na barszcz czerwony ze śliwkami. Do jego przyrządzenia potrzebujesz kilku składników, m.in. buraków, suszonych śliwek, koncentratu pomidorowego oraz tartego chrzanu. Pamiętaj, by poszczególne produkty odpowiednio przygotować – śliwki należy namoczyć, a buraki umyć, ugotować oraz zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Następnie zagotuj litr wody i dodaj zawartość torebki barszczu czerwonego oraz suszone owoce (śliwki możesz zastąpić morelami lub daktylami). Po kilku minutach wrzuć do wywaru starte buraki, chrzan oraz koncentrat pomidorowy. Całość energicznie wymieszaj i zagotuj. Dla podkreślenia smaku, zupę przypraw pieprzem, zielem angielskim, przeciśniętym przez praskę ząbkiem czosnku oraz odrobiną octu lub kwasku cytrynowego. Dobrym pomysłem będzie także dodanie kawałków jabłka lub suszonych grzybów. Gotowe danie podawaj razem z pasztecikami, uszkami lub krokietami. Przygotuj barszcz czerwony z suszonymi owocami według tego przepisu.


































