Nadzienie bananowe pod naleśnikową kołderką
średnie
39 osób zapisało

Składniki
0.2 szklanki
0.3 szklanki
null
1 łyżka
0.5 szklanki
2 sztuki
3 łyżki
3 łyżki
null
4 łyżki
null
3 łyżki
4 łyżki
4 sztuki
1 sztuka
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do miski wlej mleko, dodaj cukier, jajka, mąkę i sól. Wszystko zmiksuj -powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Z gotowego ciasta smaż naleśniki.
Krok 2
Nadzienie przygotuj od obrania i pokrojenia na grube plastry bananów.
Krok 3
Na patelni rozgrzej masło, do którego dodaj pokrojone banany i cukier puder. Mieszaj i smaż do zbrązowienia. Dodaj sok z cytryny i dalej mieszaj.
Krok 4
Na plackach rozsmaruj po jednej czubatej łyżce nadzienia, po czym zwiń w rulony i ułóż na talerzu.
Krok 5
Połamane kawałki czekolady rozpuść w łaźni wodnej. Gotową polewą polewaj zwinięte w rulony naleśniki, a do dekoracji posyp wiórkami kokosowymi.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej



























