Nadzienie bananowe pod naleśnikową kołderką
średnie
16 osób zapisało

Składniki
0.2 szklanki
0.3 szklanki
null
1 łyżka
0.5 szklanki
2 sztuki
3 łyżki
3 łyżki
null
4 łyżki
null
3 łyżki
4 łyżki
4 sztuki
1 sztuka
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do miski wlej mleko, dodaj cukier, jajka, mąkę i sól. Wszystko zmiksuj -powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Z gotowego ciasta smaż naleśniki.
Krok 2
Nadzienie przygotuj od obrania i pokrojenia na grube plastry bananów.
Krok 3
Na patelni rozgrzej masło, do którego dodaj pokrojone banany i cukier puder. Mieszaj i smaż do zbrązowienia. Dodaj sok z cytryny i dalej mieszaj.
Krok 4
Na plackach rozsmaruj po jednej czubatej łyżce nadzienia, po czym zwiń w rulony i ułóż na talerzu.
Krok 5
Połamane kawałki czekolady rozpuść w łaźni wodnej. Gotową polewą polewaj zwinięte w rulony naleśniki, a do dekoracji posyp wiórkami kokosowymi.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej