Nadzienie bananowe pod naleśnikową kołderką

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

7 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

31 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.2 szklanki

0.3 szklanki

null

1 łyżka

0.5 szklanki

2 sztuki

3 łyżki

3 łyżki

null

4 łyżki

null

3 łyżki

4 łyżki

4 sztuki

1 sztuka

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do miski wlej mleko, dodaj cukier, jajka, mąkę i sól. Wszystko zmiksuj -powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Z gotowego ciasta smaż naleśniki.

Krok 2

Nadzienie przygotuj od obrania i pokrojenia na grube plastry bananów.

Krok 3

Na patelni rozgrzej masło, do którego dodaj pokrojone banany i cukier puder. Mieszaj i smaż do zbrązowienia. Dodaj sok z cytryny i dalej mieszaj.

Krok 4

Na plackach rozsmaruj po jednej czubatej łyżce nadzienia, po czym zwiń w rulony i ułóż na talerzu.

Krok 5

Połamane kawałki czekolady rozpuść w łaźni wodnej. Gotową polewą polewaj zwinięte w rulony naleśniki, a do dekoracji posyp wiórkami kokosowymi.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Nadzienie bananowe pod naleśnikową kołderką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Nadzienie bananowe pod naleśnikową kołderką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Nadzienie bananowe pod naleśnikową kołderką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Nadzienie bananowe pod naleśnikową kołderką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Nadzienie bananowe pod naleśnikową kołderką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Nadzienie bananowe pod naleśnikową kołderką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Nadzienie bananowe pod naleśnikową kołderką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej