Nadzienie bananowe pod naleśnikową kołderką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Nadzienie bananowe pod naleśnikową kołderką

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
7 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.2 szklanki

0.3 szklanki

null

1 łyżka

0.5 szklanki

2 sztuki

3 łyżki

3 łyżki

null

4 łyżki

null

3 łyżki

4 łyżki

4 sztuki

1 sztuka

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do miski wlej mleko, dodaj cukier, jajka, mąkę i sól. Wszystko zmiksuj -powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Z gotowego ciasta smaż naleśniki.

Krok 2

Nadzienie przygotuj od obrania i pokrojenia na grube plastry bananów.

Krok 3

Na patelni rozgrzej masło, do którego dodaj pokrojone banany i cukier puder. Mieszaj i smaż do zbrązowienia. Dodaj sok z cytryny i dalej mieszaj.

Krok 4

Na plackach rozsmaruj po jednej czubatej łyżce nadzienia, po czym zwiń w rulony i ułóż na talerzu.

Krok 5

Połamane kawałki czekolady rozpuść w łaźni wodnej. Gotową polewą polewaj zwinięte w rulony naleśniki, a do dekoracji posyp wiórkami kokosowymi.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Nadzienie bananowe pod naleśnikową kołderką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Nadzienie bananowe pod naleśnikową kołderką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Nadzienie bananowe pod naleśnikową kołderką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Nadzienie bananowe pod naleśnikową kołderką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Nadzienie bananowe pod naleśnikową kołderką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Nadzienie bananowe pod naleśnikową kołderką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Nadzienie bananowe pod naleśnikową kołderką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Nadzienie bananowe pod naleśnikową kołderką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej