Nadzienie bananowe pod naleśnikową kołderką
średnie
39 osób zapisało

Składniki
0.2 szklanki
0.3 szklanki
null
1 łyżka
0.5 szklanki
2 sztuki
3 łyżki
3 łyżki
null
4 łyżki
null
3 łyżki
4 łyżki
4 sztuki
1 sztuka
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do miski wlej mleko, dodaj cukier, jajka, mąkę i sól. Wszystko zmiksuj -powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Z gotowego ciasta smaż naleśniki.
Krok 2
Nadzienie przygotuj od obrania i pokrojenia na grube plastry bananów.
Krok 3
Na patelni rozgrzej masło, do którego dodaj pokrojone banany i cukier puder. Mieszaj i smaż do zbrązowienia. Dodaj sok z cytryny i dalej mieszaj.
Krok 4
Na plackach rozsmaruj po jednej czubatej łyżce nadzienia, po czym zwiń w rulony i ułóż na talerzu.
Krok 5
Połamane kawałki czekolady rozpuść w łaźni wodnej. Gotową polewą polewaj zwinięte w rulony naleśniki, a do dekoracji posyp wiórkami kokosowymi.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej