Mus pomarańczowy z galaretką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mus pomarańczowy z galaretką

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 mililitrów

100 gramów

100 mililitrów

2 łyżeczki

300 mililitrów

100 mililitrów

null

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sok pomarańczowy podgrzej w rondelku, następnie rozpuść w nim cukier i żelatynę, nie dopuść do zagotowania. Po przestudzeniu dodaj białe wino.

Krok 2

Przelej galaretkę do sześciu miseczek i wstaw je do lodówki, aż stężeją.

Krok 3

Przygotuj mus. Rozpuść w podgrzanym soku cukier i żelatynę. Dodaj białe wino.

Krok 4

Po przestudzeniu połącz z roztrzepaną śmietanką i dobrze wymieszaj. Na stężałą galaretkę wyłóż mus. Wstaw na noc do lodówki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mus pomarańczowy z galaretką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mus pomarańczowy z galaretką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mus pomarańczowy z galaretką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mus pomarańczowy z galaretką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mus pomarańczowy z galaretką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mus pomarańczowy z galaretką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mus pomarańczowy z galaretką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mus pomarańczowy z galaretką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Zupa grochowa
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej