Mus pomarańczowy z galaretką przepis – Zobacz na przepisy.pl

Mus pomarańczowy z galaretką

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

0 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 mililitrów

100 gramów

100 mililitrów

2 łyżeczki

300 mililitrów

100 mililitrów

null

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sok pomarańczowy podgrzej w rondelku, następnie rozpuść w nim cukier i żelatynę, nie dopuść do zagotowania. Po przestudzeniu dodaj białe wino.

Krok 2

Przelej galaretkę do sześciu miseczek i wstaw je do lodówki, aż stężeją.

Krok 3

Przygotuj mus. Rozpuść w podgrzanym soku cukier i żelatynę. Dodaj białe wino.

Krok 4

Po przestudzeniu połącz z roztrzepaną śmietanką i dobrze wymieszaj. Na stężałą galaretkę wyłóż mus. Wstaw na noc do lodówki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mus pomarańczowy z galaretką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mus pomarańczowy z galaretką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mus pomarańczowy z galaretką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mus pomarańczowy z galaretką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mus pomarańczowy z galaretką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mus pomarańczowy z galaretką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mus pomarańczowy z galaretką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
7 osób ogląda przepis:
Cielęcina z grzybami
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej