
Składniki
1 sztuka
null
null
2 sztuki
350 mililitrów
0.5 łyżeczki
500 gramów
0.5 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kabaczek obierz i usuń środek nasienny, po czym pokrój w kostkę. Gotuj w osolonej wodzie nie dłużej niż 5 minut, aby zachował jędrność. Odcedź i ostudź.
Krok 2
Jogurt dobrze roztrzep z dodatkiem soli. Dodaj. kawałki kabaczka.
Krok 3
Posiekaj cebulę, czosnek przeciśnij przez praskę i dodaj do jogurtu. Składniki dobrze wymieszaj.
Krok 4
Raitę przelej do małych miseczek, posyp garam masala i chilli. Włóż do lodówki na 40 minut do schłodzenia.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej