Raita z kabaczka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Raita z kabaczka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

null

2 sztuki

350 mililitrów

0.5 łyżeczki

500 gramów

0.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kabaczek obierz i usuń środek nasienny, po czym pokrój w kostkę. Gotuj w osolonej wodzie nie dłużej niż 5 minut, aby zachował jędrność. Odcedź i ostudź.

Krok 2

Jogurt dobrze roztrzep z dodatkiem soli. Dodaj. kawałki kabaczka.

Krok 3

Posiekaj cebulę, czosnek przeciśnij przez praskę i dodaj do jogurtu. Składniki dobrze wymieszaj.

Krok 4

Raitę przelej do małych miseczek, posyp garam masala i chilli. Włóż do lodówki na 40 minut do schłodzenia.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Raita z kabaczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Raita z kabaczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Raita z kabaczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Raita z kabaczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Raita z kabaczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Raita z kabaczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Raita z kabaczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Raita z kabaczka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Ostra zapiekanka
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej