Składniki
1 sztuka
null
null
2 sztuki
350 mililitrów
0.5 łyżeczki
500 gramów
0.5 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kabaczek obierz i usuń środek nasienny, po czym pokrój w kostkę. Gotuj w osolonej wodzie nie dłużej niż 5 minut, aby zachował jędrność. Odcedź i ostudź.
Krok 2
Jogurt dobrze roztrzep z dodatkiem soli. Dodaj. kawałki kabaczka.
Krok 3
Posiekaj cebulę, czosnek przeciśnij przez praskę i dodaj do jogurtu. Składniki dobrze wymieszaj.
Krok 4
Raitę przelej do małych miseczek, posyp garam masala i chilli. Włóż do lodówki na 40 minut do schłodzenia.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...
Czytaj więcejCiągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.
Czytaj więcej