Tzatziki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tzatziki

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

27

heart
972 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

328 osób wydrukowało

Pobierz pdf

745 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

350 gramów

2 opakowania

400 gramów

400 mililitrów

2 łyżki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obierz ogórka, przekrój wzdłuż i wybierz pestki, następnie pokrój w półplastry.

Krok 2

Rozprowadź Sos sałatkowy czosnkowy Knorr w jogurcie.

Krok 3

Dodaj ogórka, twarożek, suszone oregano i wymieszaj.

przepisy.pl

Dobra rada:

Amatorzy ostrego smaku, powinni dodać do sosu posiekany, świeży czosnek.

3

Opinie o przepisie

  • Agata Mendak

    Agata Mendak , 04.03.2016

    o TV

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Agata Mendak

    Agata Mendak , 04.03.2016

    bardzo smaczny i prosty

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Agata Jarzyna

    Agata Jarzyna , 20.06.2015

    to jest przepis na sos knorr nie tzatziki

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tzatziki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tzatziki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tzatziki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tzatziki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tzatziki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tzatziki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tzatziki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tzatziki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - TzatzikiTzatziki

Orzeźwiający ogórek, wyrazisty czosnek i delikatny twarożek – to składniki sosu tzatziki. Jego przygotowanie zajmuje tylko piętnaście minut, ale gwarantuje smaczny dodatek albo przekąskę. Sos jest gęsty, kremowy, nieco pikantny i dzięki oregano bardzo aromatyczny. Możesz wykorzystać go w zestawieniu z pieczonymi daniami, szczególnie z grilla, ale też wszelkimi zapiekankami warzywnymi oraz mięsnymi. Sprawdzi się świetnie podany do kanapek, najlepiej w połączeniu ze świeżymi warzywami, grillowanym serem halloumi lub podawanymi na ciepło z plastrami bakłażana, cukinii lub papryki. Świetnie pasować będą do niego także oliwki – zarówno zielone, jak i czarne. Możesz go również potraktować jako przekąskę i położyć na stole podczas przyjęcia, obok krakersów, chlebka pita lub serowych, grubych paluszków z wytrawnego ciasta. Sos tzatziki będzie też dobrze komponował się z wypiekami z ciasta francuskiego, pieczonymi ziemniakami lub frytkami. Możesz go wykorzystać na wiele sposobów. Zobacz, jak łatwo przygotować tzatziki!