Tzatziki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tzatziki

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

27

heart
973 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

341 osób wydrukowało

Pobierz pdf

757 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

350 gramów

2 opakowania

400 gramów

400 mililitrów

2 łyżki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obierz ogórka, przekrój wzdłuż i wybierz pestki, następnie pokrój w półplastry.

Krok 2

Rozprowadź Sos sałatkowy czosnkowy Knorr w jogurcie.

Krok 3

Dodaj ogórka, twarożek, suszone oregano i wymieszaj.

przepisy.pl

Dobra rada:

Amatorzy ostrego smaku, powinni dodać do sosu posiekany, świeży czosnek.

3

Opinie o przepisie

  • Agata Mendak

    Agata Mendak , 04.03.2016

    o TV

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Agata Mendak

    Agata Mendak , 04.03.2016

    bardzo smaczny i prosty

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Agata Jarzyna

    Agata Jarzyna , 20.06.2015

    to jest przepis na sos knorr nie tzatziki

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tzatziki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tzatziki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tzatziki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tzatziki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tzatziki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tzatziki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tzatziki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tzatziki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - TzatzikiTzatziki

Orzeźwiający ogórek, wyrazisty czosnek i delikatny twarożek – to składniki sosu tzatziki. Jego przygotowanie zajmuje tylko piętnaście minut, ale gwarantuje smaczny dodatek albo przekąskę. Sos jest gęsty, kremowy, nieco pikantny i dzięki oregano bardzo aromatyczny. Możesz wykorzystać go w zestawieniu z pieczonymi daniami, szczególnie z grilla, ale też wszelkimi zapiekankami warzywnymi oraz mięsnymi. Sprawdzi się świetnie podany do kanapek, najlepiej w połączeniu ze świeżymi warzywami, grillowanym serem halloumi lub podawanymi na ciepło z plastrami bakłażana, cukinii lub papryki. Świetnie pasować będą do niego także oliwki – zarówno zielone, jak i czarne. Możesz go również potraktować jako przekąskę i położyć na stole podczas przyjęcia, obok krakersów, chlebka pita lub serowych, grubych paluszków z wytrawnego ciasta. Sos tzatziki będzie też dobrze komponował się z wypiekami z ciasta francuskiego, pieczonymi ziemniakami lub frytkami. Możesz go wykorzystać na wiele sposobów. Zobacz, jak łatwo przygotować tzatziki!