
Składniki
3 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
2 sztuki
2 łyżki
1 łyżeczka
2 sztuki
1 łyżka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Warzywa oczyść i pokrój na drobne kawałki.
Krok 2
Wymieszaj razem z koncentratem pomidorowym, posiekaną kolendrą, skórką startą z limonek i wyciśniętym z cytrusów sokiem.
Krok 3
Dopraw do smaku kuminem, pieprzem i solą.
Krok 4
Salsę ze świeżych warzyw odstaw przed podaniem na ok. 30-40 minut.
Krok 5
Świetnie smakuje z chipsami kukurydzianymi.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcej