
Składniki
3 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
2 sztuki
2 łyżki
1 łyżeczka
2 sztuki
1 łyżka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Warzywa oczyść i pokrój na drobne kawałki.
Krok 2
Wymieszaj razem z koncentratem pomidorowym, posiekaną kolendrą, skórką startą z limonek i wyciśniętym z cytrusów sokiem.
Krok 3
Dopraw do smaku kuminem, pieprzem i solą.
Krok 4
Salsę ze świeżych warzyw odstaw przed podaniem na ok. 30-40 minut.
Krok 5
Świetnie smakuje z chipsami kukurydzianymi.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej