Salsa ze świeżych warzyw przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Salsa ze świeżych warzyw

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

2 sztuki

2 łyżki

1 łyżeczka

2 sztuki

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa oczyść i pokrój na drobne kawałki.

Krok 2

Wymieszaj razem z koncentratem pomidorowym, posiekaną kolendrą, skórką startą z limonek i wyciśniętym z cytrusów sokiem.

Krok 3

Dopraw do smaku kuminem, pieprzem i solą.

Krok 4

Salsę ze świeżych warzyw odstaw przed podaniem na ok. 30-40 minut.

Krok 5

Świetnie smakuje z chipsami kukurydzianymi.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Salsa ze świeżych warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Salsa ze świeżych warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Salsa ze świeżych warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Salsa ze świeżych warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Salsa ze świeżych warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Salsa ze świeżych warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Salsa ze świeżych warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Salsa ze świeżych warzyw - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Spaghetti bolognese
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej