Salsa ze świeżych warzyw przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Salsa ze świeżych warzyw

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

2 sztuki

2 łyżki

1 łyżeczka

2 sztuki

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa oczyść i pokrój na drobne kawałki.

Krok 2

Wymieszaj razem z koncentratem pomidorowym, posiekaną kolendrą, skórką startą z limonek i wyciśniętym z cytrusów sokiem.

Krok 3

Dopraw do smaku kuminem, pieprzem i solą.

Krok 4

Salsę ze świeżych warzyw odstaw przed podaniem na ok. 30-40 minut.

Krok 5

Świetnie smakuje z chipsami kukurydzianymi.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Salsa ze świeżych warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Salsa ze świeżych warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Salsa ze świeżych warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Salsa ze świeżych warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Salsa ze świeżych warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Salsa ze świeżych warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Salsa ze świeżych warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Salsa ze świeżych warzyw - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej