Salsa ze świeżych warzyw

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

2 sztuki

2 łyżki

1 łyżeczka

2 sztuki

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa oczyść i pokrój na drobne kawałki.

Krok 2

Wymieszaj razem z koncentratem pomidorowym, posiekaną kolendrą, skórką startą z limonek i wyciśniętym z cytrusów sokiem.

Krok 3

Dopraw do smaku kuminem, pieprzem i solą.

Krok 4

Salsę ze świeżych warzyw odstaw przed podaniem na ok. 30-40 minut.

Krok 5

Świetnie smakuje z chipsami kukurydzianymi.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Salsa ze świeżych warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Salsa ze świeżych warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Salsa ze świeżych warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Salsa ze świeżych warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Salsa ze świeżych warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Salsa ze świeżych warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Salsa ze świeżych warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej