
Składniki
3 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
2 sztuki
2 łyżki
1 łyżeczka
2 sztuki
1 łyżka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Warzywa oczyść i pokrój na drobne kawałki.
Krok 2
Wymieszaj razem z koncentratem pomidorowym, posiekaną kolendrą, skórką startą z limonek i wyciśniętym z cytrusów sokiem.
Krok 3
Dopraw do smaku kuminem, pieprzem i solą.
Krok 4
Salsę ze świeżych warzyw odstaw przed podaniem na ok. 30-40 minut.
Krok 5
Świetnie smakuje z chipsami kukurydzianymi.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej