Salsa ze świeżych warzyw

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

2 sztuki

2 łyżki

1 łyżeczka

2 sztuki

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa oczyść i pokrój na drobne kawałki.

Krok 2

Wymieszaj razem z koncentratem pomidorowym, posiekaną kolendrą, skórką startą z limonek i wyciśniętym z cytrusów sokiem.

Krok 3

Dopraw do smaku kuminem, pieprzem i solą.

Krok 4

Salsę ze świeżych warzyw odstaw przed podaniem na ok. 30-40 minut.

Krok 5

Świetnie smakuje z chipsami kukurydzianymi.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Salsa ze świeżych warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Salsa ze świeżych warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Salsa ze świeżych warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Salsa ze świeżych warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Salsa ze świeżych warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Salsa ze świeżych warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Salsa ze świeżych warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej