Raita z kabaczkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Raita z kabaczkiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
113 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

30 osób wydrukowało

Pobierz pdf

61 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

350 mililitrów

0.5 szklanki

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyść kabaczki lub bakłażana z końcówek, po czym pokrój w kostkę. Gotuj przez około 5 minut w osolonej wodzie. Odcedź i ostudź.

Raita z kabaczkiem - Krok 1

Krok 2

Posiekaj drobno czosnek i cebulę. Jogurt wymieszaj z Sosem sałatkowym czosnkowym Knorr, dodaj kawałki kabaczka, cebulę, czosnek i wymieszaj.

Raita z kabaczkiem - Krok 2

Krok 3

Raitę przelej do małych miseczek, posyp garam masalą i chilli. Włóż do lodówki na 40 minut. Przybierz natką pietruszki i podawaj jako dodatek do dania głównego.

Raita z kabaczkiem - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Raita z kabaczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Raita z kabaczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Raita z kabaczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Raita z kabaczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Raita z kabaczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Raita z kabaczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Raita z kabaczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Raita z kabaczkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Pomidory z mozzarellą
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Raita z kabaczkiemRaita z kabaczkiem

Oczyść kabaczki lub bakłażana z końcówek, po czym pokrój w kostkę. Gotuj przez około 5 minut w osolonej wodzie. Odcedź i ostudź.