Raita z kabaczkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl

Raita z kabaczkiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

110 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

21 osób wydrukowało

Pobierz pdf

46 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

2 sztuki

350 mililitrów

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyść kabaczki lub bakłażana z końcówek, po czym pokrój w kostkę. Gotuj przez około 5 minut w osolonej wodzie. Odcedź i ostudź.

Raita z kabaczkiem - Krok 1

Krok 2

Posiekaj drobno czosnek i cebulę. Jogurt wymieszaj z Sosem sałatkowym czosnkowym Knorr, dodaj kawałki kabaczka, cebulę, czosnek i wymieszaj.

Raita z kabaczkiem - Krok 2

Krok 3

Raitę przelej do małych miseczek, posyp garam masalą i chilli. Włóż do lodówki na 40 minut. Przybierz natką pietruszki i podawaj jako dodatek do dania głównego.

Raita z kabaczkiem - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Raita z kabaczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Raita z kabaczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Raita z kabaczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Raita z kabaczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Raita z kabaczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Raita z kabaczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Raita z kabaczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Brokuły z fetą
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej