Raita z kabaczkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Raita z kabaczkiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

112 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

27 osób wydrukowało

Pobierz pdf

57 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

350 mililitrów

0.5 szklanki

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyść kabaczki lub bakłażana z końcówek, po czym pokrój w kostkę. Gotuj przez około 5 minut w osolonej wodzie. Odcedź i ostudź.

Raita z kabaczkiem - Krok 1

Krok 2

Posiekaj drobno czosnek i cebulę. Jogurt wymieszaj z Sosem sałatkowym czosnkowym Knorr, dodaj kawałki kabaczka, cebulę, czosnek i wymieszaj.

Raita z kabaczkiem - Krok 2

Krok 3

Raitę przelej do małych miseczek, posyp garam masalą i chilli. Włóż do lodówki na 40 minut. Przybierz natką pietruszki i podawaj jako dodatek do dania głównego.

Raita z kabaczkiem - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Raita z kabaczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Raita z kabaczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Raita z kabaczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Raita z kabaczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Raita z kabaczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Raita z kabaczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Raita z kabaczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Raita z kabaczkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Raita z kabaczkiemRaita z kabaczkiem

Oczyść kabaczki lub bakłażana z końcówek, po czym pokrój w kostkę. Gotuj przez około 5 minut w osolonej wodzie. Odcedź i ostudź.