Raita z kabaczkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Raita z kabaczkiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
113 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

30 osób wydrukowało

Pobierz pdf

62 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

350 mililitrów

0.5 szklanki

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyść kabaczki lub bakłażana z końcówek, po czym pokrój w kostkę. Gotuj przez około 5 minut w osolonej wodzie. Odcedź i ostudź.

Raita z kabaczkiem - Krok 1

Krok 2

Posiekaj drobno czosnek i cebulę. Jogurt wymieszaj z Sosem sałatkowym czosnkowym Knorr, dodaj kawałki kabaczka, cebulę, czosnek i wymieszaj.

Raita z kabaczkiem - Krok 2

Krok 3

Raitę przelej do małych miseczek, posyp garam masalą i chilli. Włóż do lodówki na 40 minut. Przybierz natką pietruszki i podawaj jako dodatek do dania głównego.

Raita z kabaczkiem - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Raita z kabaczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Raita z kabaczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Raita z kabaczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Raita z kabaczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Raita z kabaczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Raita z kabaczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Raita z kabaczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Raita z kabaczkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Raita z kabaczkiemRaita z kabaczkiem

Oczyść kabaczki lub bakłażana z końcówek, po czym pokrój w kostkę. Gotuj przez około 5 minut w osolonej wodzie. Odcedź i ostudź.