Składniki
1 sztuka
2 sztuki
350 mililitrów
0.5 szklanki
0.5 łyżeczki
0.5 łyżeczki
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Oczyść kabaczki lub bakłażana z końcówek, po czym pokrój w kostkę. Gotuj przez około 5 minut w osolonej wodzie. Odcedź i ostudź.
Krok 2
Posiekaj drobno czosnek i cebulę. Jogurt wymieszaj z Sosem sałatkowym czosnkowym Knorr, dodaj kawałki kabaczka, cebulę, czosnek i wymieszaj.
Krok 3
Raitę przelej do małych miseczek, posyp garam masalą i chilli. Włóż do lodówki na 40 minut. Przybierz natką pietruszki i podawaj jako dodatek do dania głównego.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Sos sałatkowy czosnkowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?
Czytaj więcej