Raita z kabaczkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Raita z kabaczkiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
113 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

30 osób wydrukowało

Pobierz pdf

62 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

350 mililitrów

0.5 szklanki

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyść kabaczki lub bakłażana z końcówek, po czym pokrój w kostkę. Gotuj przez około 5 minut w osolonej wodzie. Odcedź i ostudź.

Raita z kabaczkiem - Krok 1

Krok 2

Posiekaj drobno czosnek i cebulę. Jogurt wymieszaj z Sosem sałatkowym czosnkowym Knorr, dodaj kawałki kabaczka, cebulę, czosnek i wymieszaj.

Raita z kabaczkiem - Krok 2

Krok 3

Raitę przelej do małych miseczek, posyp garam masalą i chilli. Włóż do lodówki na 40 minut. Przybierz natką pietruszki i podawaj jako dodatek do dania głównego.

Raita z kabaczkiem - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Raita z kabaczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Raita z kabaczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Raita z kabaczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Raita z kabaczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Raita z kabaczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Raita z kabaczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Raita z kabaczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Raita z kabaczkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Klasyczna zupa cebulowa
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Raita z kabaczkiemRaita z kabaczkiem

Oczyść kabaczki lub bakłażana z końcówek, po czym pokrój w kostkę. Gotuj przez około 5 minut w osolonej wodzie. Odcedź i ostudź.