
Składniki
500 gramów
0.5 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
4 łyżki
1 łyżeczka
1 sztuka
2 sztuki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
2 łyżeczki
1 łyżeczka
0.25 łyżeczki
200 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zagotuj kostkę Knorr w 200 mililitrach wody, tak aby powstał esencjonalny bulion. Posiekaj drobno kapustę.
Krok 2
Posiekaj drobno cebulę, czosnek, imbir oraz chilli.
Krok 3
Usmaż wszystko na oleju tak, by cebula nie zdążyła zbrązowieć. Dodaj ziarna kminu rzymskiego, kurkumę i smaż około minuty.
Krok 4
Następnie dorzuć drobno posiekaną kapustę oraz pozostałe przyprawy: mielony kmin rzymski, pieprz, kolendrę i chilli w proszku.
Krok 5
Wymieszaj dokładnie, dolej około 4 łyżki bulionu i duś pod przykryciem, aż kapusta będzie miękka. Mieszaj od czasu do czasu.
Krok 6
Gdy kapusta zrobi się miękka, dodaj masło i wymieszaj. Podawaj.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Pełna składników odżywczych i chrupiąca – taka powinna być idealna fasolka szparagowa. Kluczowy okazuje się proces gotowania. Sprawdź nasze porady i ciesz się fasolką w jej najsmaczniejszym wydaniu.
Czytaj więcejSoczysty, orzeźwiający, idealny na lato – taki właśnie jest arbuz! Czy wiesz, jak pokroić arbuza, by nie zrobić zbędnego bałaganu w kuchni? Jest na to, co najmniej kilka sprytnych sposobów.
Czytaj więcej