Kapusta po pendżabsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kapusta po pendżabsku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

120 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

49 osób wydrukowało

Pobierz pdf

94 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

1 sztuka

200 mililitrów

4 łyżki

2 łyżeczki

1 sztuka

2 sztuki

1 łyżeczka

1 sztuka

0.25 łyżeczki

1 łyżeczka

500 gramów

1 łyżeczka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj kostkę Knorr w 200 mililitrach wody, tak aby powstał esencjonalny bulion. Posiekaj drobno kapustę.

Kapusta po pendżabsku  - Krok 1

Krok 2

Posiekaj drobno cebulę, czosnek, imbir oraz chilli.

Kapusta po pendżabsku  - Krok 2

Krok 3

Usmaż wszystko na oleju tak, by cebula nie zdążyła zbrązowieć. Dodaj ziarna kminu rzymskiego, kurkumę i smaż około minuty.

Kapusta po pendżabsku  - Krok 3

Krok 4

Następnie dorzuć drobno posiekaną kapustę oraz pozostałe przyprawy: mielony kmin rzymski, pieprz, kolendrę i chilli w proszku.

Kapusta po pendżabsku  - Krok 4

Krok 5

Wymieszaj dokładnie, dolej około 4 łyżki bulionu i duś pod przykryciem, aż kapusta będzie miękka. Mieszaj od czasu do czasu.

Kapusta po pendżabsku  - Krok 5

Krok 6

Gdy kapusta zrobi się miękka, dodaj masło i wymieszaj. Podawaj.

Kapusta po pendżabsku  - Krok 6
1

Opinie o przepisie

  • Bernaciak Katarzyna

    Bernaciak Katarzyna , 17.06.2015

    pychota

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kapusta po pendżabsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kapusta po pendżabsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kapusta po pendżabsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kapusta po pendżabsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kapusta po pendżabsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kapusta po pendżabsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kapusta po pendżabsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kapusta po pendżabsku  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kapusta po pendżabsku Kapusta po pendżabsku

Zagotuj kostkę Knorr w 200 mililitrach wody, tak aby powstał esencjonalny bulion. Posiekaj drobno kapustę.