Kapusta po pendżabsku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

111 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

36 osób wydrukowało

Pobierz pdf

71 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

0.5 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

4 łyżki

1 łyżeczka

1 sztuka

2 sztuki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

2 łyżeczki

1 łyżeczka

0.25 łyżeczki

200 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj kostkę Knorr w 200 mililitrach wody, tak aby powstał esencjonalny bulion. Posiekaj drobno kapustę.

Kapusta po pendżabsku  - Krok 1

Krok 2

Posiekaj drobno cebulę, czosnek, imbir oraz chilli.

Kapusta po pendżabsku  - Krok 2

Krok 3

Usmaż wszystko na oleju tak, by cebula nie zdążyła zbrązowieć. Dodaj ziarna kminu rzymskiego, kurkumę i smaż około minuty.

Kapusta po pendżabsku  - Krok 3

Krok 4

Następnie dorzuć drobno posiekaną kapustę oraz pozostałe przyprawy: mielony kmin rzymski, pieprz, kolendrę i chilli w proszku.

Kapusta po pendżabsku  - Krok 4

Krok 5

Wymieszaj dokładnie, dolej około 4 łyżki bulionu i duś pod przykryciem, aż kapusta będzie miękka. Mieszaj od czasu do czasu.

Kapusta po pendżabsku  - Krok 5

Krok 6

Gdy kapusta zrobi się miękka, dodaj masło i wymieszaj. Podawaj.

Kapusta po pendżabsku  - Krok 6
1

Opinie o przepisie

  • Bernaciak Katarzyna

    Bernaciak Katarzyna , 17.06.2015

    pychota

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kapusta po pendżabsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kapusta po pendżabsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kapusta po pendżabsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kapusta po pendżabsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kapusta po pendżabsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kapusta po pendżabsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kapusta po pendżabsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kapusta duszona
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej