Kapusta po pendżabsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kapusta po pendżabsku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

heart
121 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

52 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

97 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

1 sztuka

200 mililitrów

4 łyżki

2 łyżeczki

1 sztuka

2 sztuki

1 łyżeczka

1 sztuka

0.25 łyżeczki

1 łyżeczka

500 gramów

1 łyżeczka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj kostkę Knorr w 200 mililitrach wody, tak aby powstał esencjonalny bulion. Posiekaj drobno kapustę.

Kapusta po pendżabsku  - Krok 1

Krok 2

Posiekaj drobno cebulę, czosnek, imbir oraz chilli.

Kapusta po pendżabsku  - Krok 2

Krok 3

Usmaż wszystko na oleju tak, by cebula nie zdążyła zbrązowieć. Dodaj ziarna kminu rzymskiego, kurkumę i smaż około minuty.

Kapusta po pendżabsku  - Krok 3

Krok 4

Następnie dorzuć drobno posiekaną kapustę oraz pozostałe przyprawy: mielony kmin rzymski, pieprz, kolendrę i chilli w proszku.

Kapusta po pendżabsku  - Krok 4

Krok 5

Wymieszaj dokładnie, dolej około 4 łyżki bulionu i duś pod przykryciem, aż kapusta będzie miękka. Mieszaj od czasu do czasu.

Kapusta po pendżabsku  - Krok 5

Krok 6

Gdy kapusta zrobi się miękka, dodaj masło i wymieszaj. Podawaj.

Kapusta po pendżabsku  - Krok 6
1

Opinie o przepisie

  • Bernaciak Katarzyna

    Bernaciak Katarzyna , 17.06.2015

    pychota

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kapusta po pendżabsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kapusta po pendżabsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kapusta po pendżabsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kapusta po pendżabsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kapusta po pendżabsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kapusta po pendżabsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kapusta po pendżabsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kapusta po pendżabsku  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kapusta z grzybami
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kapusta po pendżabsku Kapusta po pendżabsku

Zagotuj kostkę Knorr w 200 mililitrach wody, tak aby powstał esencjonalny bulion. Posiekaj drobno kapustę.