
Składniki
0.5 sztuki
1 sztuka
200 mililitrów
4 łyżki
2 łyżeczki
1 sztuka
2 sztuki
1 łyżeczka
1 sztuka
0.25 łyżeczki
1 łyżeczka
500 gramów
1 łyżeczka
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zagotuj kostkę Knorr w 200 mililitrach wody, tak aby powstał esencjonalny bulion. Posiekaj drobno kapustę.

Krok 2
Posiekaj drobno cebulę, czosnek, imbir oraz chilli.

Krok 3
Usmaż wszystko na oleju tak, by cebula nie zdążyła zbrązowieć. Dodaj ziarna kminu rzymskiego, kurkumę i smaż około minuty.

Krok 4
Następnie dorzuć drobno posiekaną kapustę oraz pozostałe przyprawy: mielony kmin rzymski, pieprz, kolendrę i chilli w proszku.

Krok 5
Wymieszaj dokładnie, dolej około 4 łyżki bulionu i duś pod przykryciem, aż kapusta będzie miękka. Mieszaj od czasu do czasu.

Krok 6
Gdy kapusta zrobi się miękka, dodaj masło i wymieszaj. Podawaj.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej