Składniki
2 sztuki
4 sztuki
4 łyżki
3 sztuki
2 sztuki
null
null
1 kilogram
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Groch zalej woda i odstaw do namoczenia na kilka godzin.
Krok 2
Poszatkuj kapustę, następnie zalej niewielką ilością wody, dodaj liście laurowe i ziele angielskie i gotuj do miękkości.
Krok 3
Groch odcedź i zalej świeżą wodą, ugotuj do miękkości.
Krok 4
Obierz cebulę, pokrój w plasterki i zeszklij na rozgrzanym oleju.
Krok 5
Majeranek posiekaj, trochę odłóż, a resztę wymieszaj z cebulą i dodaj do kapusty. Dołóż też groch i wymieszaj.
Krok 6
Dopraw solą i pieprzem. Doprowadź do wrzenia, zmniejsz płomień i gotuj jeszcze około 15 minut. Posyp wcześniej odłożonym majerankiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej