
Składniki
2 sztuki
4 sztuki
4 łyżki
3 sztuki
2 sztuki
null
null
1 kilogram
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Groch zalej woda i odstaw do namoczenia na kilka godzin.
Krok 2
Poszatkuj kapustę, następnie zalej niewielką ilością wody, dodaj liście laurowe i ziele angielskie i gotuj do miękkości.
Krok 3
Groch odcedź i zalej świeżą wodą, ugotuj do miękkości.
Krok 4
Obierz cebulę, pokrój w plasterki i zeszklij na rozgrzanym oleju.
Krok 5
Majeranek posiekaj, trochę odłóż, a resztę wymieszaj z cebulą i dodaj do kapusty. Dołóż też groch i wymieszaj.
Krok 6
Dopraw solą i pieprzem. Doprowadź do wrzenia, zmniejsz płomień i gotuj jeszcze około 15 minut. Posyp wcześniej odłożonym majerankiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej