
Składniki
1 sztuka
4 sztuki
0.5 kilograma
1 łyżka
1 sztuka
1 łyżka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Groch i grzyby namocz oddzielnie na około 12 godzin. Ugotuj również oddzielnie, w tej wodzie, w której były namaczane.
Krok 2
Kapustę myjemy, siekamy, wrzucamy na gotującą wodę. Po ponownym zagotowaniu odcedzamy, kapustę wrzucamy ponownie do garnka, gotujemy z suszonymi jarzynami na niewielkiej ilości wody (1 szklanka max.) pod uchyloną przykrywką. Najlepiej, aby była to woda spod grzybów.
Krok 3
Na patelni szklimy cebulę, dodajemy ją oraz łyżkę masła do kapusty
Krok 4
Groszek miksujemy, dorzucamy do kapusty. Doprowadzamy do wrzenia i chwilę gotujemy.
Krok 5
Lekko zakwaszamy sokiem z cytryny, dorzucamy posiekane grzyby oraz czosnek przeciśnięty przez praskę. Przyprawiam do smaku.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej

































