Kapusta ala punjabi

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

34

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

1 sztuka

4 łyżki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżka

1 sztuka

1 łyżeczka

2 łyżeczki

1 łyżeczka

500 gramów

2 łyżeczki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebule, czosnek, chilli, imbir posiekaj.

Krok 2

Wrzuć na rozgrzany olej, cebula ma być miękka.

Krok 3

Dodaj przyprawy i smaż minutę.

Krok 4

Kapustę poszatkuj i dodaj, mieszaj dokładnie by pokryła się w przyprawach.

Krok 5

Dodaj resztę przypraw, podlej wodą i duś do miękkości.

Krok 6

Kiedy kapusta będzie miękka dodaj masło, sól i wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kapusta ala punjabi  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kapusta ala punjabi  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kapusta ala punjabi  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kapusta ala punjabi  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kapusta ala punjabi  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kapusta ala punjabi  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kapusta ala punjabi  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej