
Składniki
0.5 sztuki
1 sztuka
4 łyżki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżka
1 sztuka
1 łyżeczka
2 łyżeczki
1 łyżeczka
500 gramów
2 łyżeczki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebule, czosnek, chilli, imbir posiekaj.
Krok 2
Wrzuć na rozgrzany olej, cebula ma być miękka.
Krok 3
Dodaj przyprawy i smaż minutę.
Krok 4
Kapustę poszatkuj i dodaj, mieszaj dokładnie by pokryła się w przyprawach.
Krok 5
Dodaj resztę przypraw, podlej wodą i duś do miękkości.
Krok 6
Kiedy kapusta będzie miękka dodaj masło, sól i wymieszaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej