
Składniki
0.5 sztuki
1 sztuka
4 łyżki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżka
1 sztuka
1 łyżeczka
2 łyżeczki
1 łyżeczka
500 gramów
2 łyżeczki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebule, czosnek, chilli, imbir posiekaj.
Krok 2
Wrzuć na rozgrzany olej, cebula ma być miękka.
Krok 3
Dodaj przyprawy i smaż minutę.
Krok 4
Kapustę poszatkuj i dodaj, mieszaj dokładnie by pokryła się w przyprawach.
Krok 5
Dodaj resztę przypraw, podlej wodą i duś do miękkości.
Krok 6
Kiedy kapusta będzie miękka dodaj masło, sól i wymieszaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej