Kapusta ala punjabi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kapusta ala punjabi

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

1 sztuka

4 łyżki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżka

1 sztuka

1 łyżeczka

2 łyżeczki

1 łyżeczka

500 gramów

2 łyżeczki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebule, czosnek, chilli, imbir posiekaj.

Krok 2

Wrzuć na rozgrzany olej, cebula ma być miękka.

Krok 3

Dodaj przyprawy i smaż minutę.

Krok 4

Kapustę poszatkuj i dodaj, mieszaj dokładnie by pokryła się w przyprawach.

Krok 5

Dodaj resztę przypraw, podlej wodą i duś do miękkości.

Krok 6

Kiedy kapusta będzie miękka dodaj masło, sól i wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kapusta ala punjabi  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kapusta ala punjabi  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kapusta ala punjabi  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kapusta ala punjabi  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kapusta ala punjabi  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kapusta ala punjabi  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kapusta ala punjabi  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kapusta ala punjabi  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Barszcz tajski
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej