
Składniki
0.5 sztuki
1 sztuka
4 łyżki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżka
1 sztuka
1 łyżeczka
2 łyżeczki
1 łyżeczka
500 gramów
2 łyżeczki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebule, czosnek, chilli, imbir posiekaj.
Krok 2
Wrzuć na rozgrzany olej, cebula ma być miękka.
Krok 3
Dodaj przyprawy i smaż minutę.
Krok 4
Kapustę poszatkuj i dodaj, mieszaj dokładnie by pokryła się w przyprawach.
Krok 5
Dodaj resztę przypraw, podlej wodą i duś do miękkości.
Krok 6
Kiedy kapusta będzie miękka dodaj masło, sól i wymieszaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej