Składniki
1 sztuka
60 mililitrów
null
0.5 łyżki
2 sztuki
2 łyżki
1 sztuka
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piecz bakłażany w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 45 minut, następnie wyjmij i zostaw do ostygnięcia.
Krok 2
Posiekaj pomidora w drobną kostkę. W misce wymieszaj pomidora z dwoma łyżkami oliwy.
Krok 3
Chlebek pita podpiecz i pokrój na małe kawałki. Papryczkę chilli pozbaw pestek i posiekaj.
Krok 4
Zmiksuj miąższ bakłażana z czosnkiem, chilli (bez pestek) i resztą oliwy, dopraw Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr i posiekaną natką. Pastę z bakłażana wyłóż na półmisek, udekoruj natką pietruszki i pomidorem, podawaj z pitą.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuJeszcze kilka lat temu sushi uznawano za egzotyczny przysmak, którego w Polsce skosztować można było tylko w nielicznych restauracjach, specjalizujących się w tej japońskiej potrawie. Z biegiem czasu lokali z sushi pojawiało się coraz więcej, w tym momencie serwowane bywa w licznych food truckach, a apetyczne rolki można zjeść nawet w biegu.
Czytaj więcejNuggetsy to pyszne chrupiące kąski, które w szybki sposób można przygotować w domu. Najlepiej smakują w towarzystwie aromatycznych sosów i frytek. Jesteście ciekawi, jak zrobić domowe nuggetsy? Koniecznie zostańcie z nami i poznajcie kilka wskazówek, które pozwolą Wam cieszyć się smakiem nuggetsów w pysznej panierce.
Czytaj więcej