Składniki
2 sztuki
null
1 sztuka
60 mililitrów
1 sztuka
2 łyżki
0.5 łyżki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piecz bakłażany w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 45 minut, następnie wyjmij i zostaw do ostygnięcia.
Krok 2
Posiekaj pomidora w drobną kostkę. W misce wymieszaj pomidora z dwoma łyżkami oliwy.
Krok 3
Chlebek pita podpiecz i pokrój na małe kawałki. Papryczkę chilli pozbaw pestek i posiekaj.
Krok 4
Zmiksuj miąższ bakłażana z czosnkiem, chilli (bez pestek) i resztą oliwy, dopraw Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr i posiekaną natką. Pastę z bakłażana wyłóż na półmisek, udekoruj natką pietruszki i pomidorem, podawaj z pitą.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuZimowe lody topnieją w jednym szczególnym dniu. 14 lutego obchodzimy święto miłości czyli Walentynki. W ten dzień okazujemy miłość i przyjaźń naszym najbliższym, w ten dzień celebrujemy to co nas łączy i to co w nas najlepsze.
Czytaj więcejDelikatne, puszyste pączki. Z jednej strony proste w przygotowaniu, z drugiej – wymagające uwagi. Jeśli chcesz wiedzieć, jak zrobić dobre pączki, pamiętaj o kilku radach, dzięki którym zawsze wyjdą doskonałe, a ich brzegi zwieńczy złota obwódka.
Czytaj więcej