Jagnięcina z Madrasu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jagnięcina z Madrasu

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

0.5 szklanki

1 łyżka

0.5 łyżeczki

3 sztuki

1 sztuka

1 łyżeczka

0.5 szklanki

0.5 łyżeczki

2 łyżki

1.5 łyżeczki

4 łyżeczki

2 łyżki

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i czosnek posiekaj, pomidory zmiksuj.

Krok 2

Na rozgrzanym oleju zeszklij cebulę. Zmniejsz ogień i podgrzewaj jeszcze kilka minut a następnie dodaj imbir, czosnek, garam masala oraz chili. Smaż jeszcze dwie minutki.

Krok 3

Teraz wsyp mielone przyprawy i nieustannie mieszając podgrzewaj kolejne dwie minuty.

Krok 4

Następnie wrzuć pokrojoną jagnięcinę i smaż w przyprawach dopóki się nie zarumieni.

Krok 6

Dodaj kardamon oraz pomidory i wymieszaj. Duś pod przykryciem przez pół godziny mieszając co jakiś czas.

Krok 7

Przypraw sokiem z cytryny i gotuj bez przykrycia przez 10 minut mieszając. Kiedy mięso zmięknie, a sos zgęstnieje danie jest gotowe.

Krok 5

Wlej do mięso szklankę wody, dodaj bulionetkę Knorr i dalej duś potrawę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jagnięcina z Madrasu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jagnięcina z Madrasu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jagnięcina z Madrasu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jagnięcina z Madrasu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jagnięcina z Madrasu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jagnięcina z Madrasu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jagnięcina z Madrasu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jagnięcina z Madrasu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej