
Składniki
2 sztuki
0.5 szklanki
1 łyżka
0.5 łyżeczki
3 sztuki
1 sztuka
1 łyżeczka
0.5 szklanki
0.5 łyżeczki
2 łyżki
1.5 łyżeczki
4 łyżeczki
2 łyżki
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę i czosnek posiekaj, pomidory zmiksuj.
Krok 2
Na rozgrzanym oleju zeszklij cebulę. Zmniejsz ogień i podgrzewaj jeszcze kilka minut a następnie dodaj imbir, czosnek, garam masala oraz chili. Smaż jeszcze dwie minutki.
Krok 3
Teraz wsyp mielone przyprawy i nieustannie mieszając podgrzewaj kolejne dwie minuty.
Krok 4
Następnie wrzuć pokrojoną jagnięcinę i smaż w przyprawach dopóki się nie zarumieni.
Krok 6
Dodaj kardamon oraz pomidory i wymieszaj. Duś pod przykryciem przez pół godziny mieszając co jakiś czas.
Krok 7
Przypraw sokiem z cytryny i gotuj bez przykrycia przez 10 minut mieszając. Kiedy mięso zmięknie, a sos zgęstnieje danie jest gotowe.
Krok 5
Wlej do mięso szklankę wody, dodaj bulionetkę Knorr i dalej duś potrawę.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej