
Składniki
2 sztuki
0.5 szklanki
1 łyżka
0.5 łyżeczki
3 sztuki
1 sztuka
1 łyżeczka
0.5 szklanki
0.5 łyżeczki
2 łyżki
1.5 łyżeczki
4 łyżeczki
2 łyżki
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę i czosnek posiekaj, pomidory zmiksuj.
Krok 2
Na rozgrzanym oleju zeszklij cebulę. Zmniejsz ogień i podgrzewaj jeszcze kilka minut a następnie dodaj imbir, czosnek, garam masala oraz chili. Smaż jeszcze dwie minutki.
Krok 3
Teraz wsyp mielone przyprawy i nieustannie mieszając podgrzewaj kolejne dwie minuty.
Krok 4
Następnie wrzuć pokrojoną jagnięcinę i smaż w przyprawach dopóki się nie zarumieni.
Krok 6
Dodaj kardamon oraz pomidory i wymieszaj. Duś pod przykryciem przez pół godziny mieszając co jakiś czas.
Krok 7
Przypraw sokiem z cytryny i gotuj bez przykrycia przez 10 minut mieszając. Kiedy mięso zmięknie, a sos zgęstnieje danie jest gotowe.
Krok 5
Wlej do mięso szklankę wody, dodaj bulionetkę Knorr i dalej duś potrawę.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Bulionetka wołowa Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej

































