Placek z wołowiną i warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Placek z wołowiną i warzywami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
114 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

36 osób wydrukowało

Pobierz pdf

93 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

750 gramów

1 opakowanie

500 mililitrów

250 gramów

1 sztuka

1 opakowanie

1 sztuka

25 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój mięso w kostkę i podsmaż na oleju, aż będzie brązowe.

Krok 2

Wymieszaj Fix Knorr z 500 mililitrami wrzątku, dodaj do mięsa i duś pod przykryciem przez ok. 45 minut, aż mięso będzie miękkie.

Krok 3

Dodaj warzywa i duś przez kolejne 15 minut.

Krok 4

Przełóż do okrągłego żaroodpornego naczynia i zostaw do ostygnięcia.

Krok 5

Rozwałkuj ciasto i przykryj naczynie z mięsem, po czym posmaruj roztrzepanym jajkiem i zrób dwa nacięcia w centralnej części ciasta, co da możliwość ujścia pary. Piecz w 200 °C przez 15 minut

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placek z wołowiną i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placek z wołowiną i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placek z wołowiną i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placek z wołowiną i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placek z wołowiną i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placek z wołowiną i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placek z wołowiną i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placek z wołowiną i warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kofta
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej