Placek z wołowiną i warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Placek z wołowiną i warzywami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

113 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

35 osób wydrukowało

Pobierz pdf

92 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

750 gramów

1 opakowanie

500 mililitrów

250 gramów

1 sztuka

1 opakowanie

1 sztuka

25 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój mięso w kostkę i podsmaż na oleju, aż będzie brązowe.

Krok 2

Wymieszaj Fix Knorr z 500 mililitrami wrzątku, dodaj do mięsa i duś pod przykryciem przez ok. 45 minut, aż mięso będzie miękkie.

Krok 3

Dodaj warzywa i duś przez kolejne 15 minut.

Krok 4

Przełóż do okrągłego żaroodpornego naczynia i zostaw do ostygnięcia.

Krok 5

Rozwałkuj ciasto i przykryj naczynie z mięsem, po czym posmaruj roztrzepanym jajkiem i zrób dwa nacięcia w centralnej części ciasta, co da możliwość ujścia pary. Piecz w 200 °C przez 15 minut

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placek z wołowiną i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placek z wołowiną i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placek z wołowiną i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placek z wołowiną i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placek z wołowiną i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placek z wołowiną i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placek z wołowiną i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placek z wołowiną i warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Szybkie skrzydełka w coli
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej