Składniki
750 gramów
1 opakowanie
500 mililitrów
250 gramów
1 sztuka
1 opakowanie
1 sztuka
25 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój mięso w kostkę i podsmaż na oleju, aż będzie brązowe.
Krok 2
Wymieszaj Fix Knorr z 500 mililitrami wrzątku, dodaj do mięsa i duś pod przykryciem przez ok. 45 minut, aż mięso będzie miękkie.
Krok 3
Dodaj warzywa i duś przez kolejne 15 minut.
Krok 4
Przełóż do okrągłego żaroodpornego naczynia i zostaw do ostygnięcia.
Krok 5
Rozwałkuj ciasto i przykryj naczynie z mięsem, po czym posmaruj roztrzepanym jajkiem i zrób dwa nacięcia w centralnej części ciasta, co da możliwość ujścia pary. Piecz w 200 °C przez 15 minut
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej