
Składniki
750 gramów
1 opakowanie
500 mililitrów
250 gramów
1 sztuka
1 opakowanie
1 sztuka
25 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój mięso w kostkę i podsmaż na oleju, aż będzie brązowe.
Krok 2
Wymieszaj Fix Knorr z 500 mililitrami wrzątku, dodaj do mięsa i duś pod przykryciem przez ok. 45 minut, aż mięso będzie miękkie.
Krok 3
Dodaj warzywa i duś przez kolejne 15 minut.
Krok 4
Przełóż do okrągłego żaroodpornego naczynia i zostaw do ostygnięcia.
Krok 5
Rozwałkuj ciasto i przykryj naczynie z mięsem, po czym posmaruj roztrzepanym jajkiem i zrób dwa nacięcia w centralnej części ciasta, co da możliwość ujścia pary. Piecz w 200 °C przez 15 minut
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Gulasz węgierski Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuWiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej