Placek z wołowiną i warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Placek z wołowiną i warzywami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
115 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

36 osób wydrukowało

Pobierz pdf

95 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

750 gramów

1 opakowanie

500 mililitrów

250 gramów

1 sztuka

1 opakowanie

1 sztuka

25 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój mięso w kostkę i podsmaż na oleju, aż będzie brązowe.

Krok 2

Wymieszaj Fix Knorr z 500 mililitrami wrzątku, dodaj do mięsa i duś pod przykryciem przez ok. 45 minut, aż mięso będzie miękkie.

Krok 3

Dodaj warzywa i duś przez kolejne 15 minut.

Krok 4

Przełóż do okrągłego żaroodpornego naczynia i zostaw do ostygnięcia.

Krok 5

Rozwałkuj ciasto i przykryj naczynie z mięsem, po czym posmaruj roztrzepanym jajkiem i zrób dwa nacięcia w centralnej części ciasta, co da możliwość ujścia pary. Piecz w 200 °C przez 15 minut

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placek z wołowiną i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placek z wołowiną i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placek z wołowiną i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placek z wołowiną i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placek z wołowiną i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placek z wołowiną i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placek z wołowiną i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placek z wołowiną i warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej