Placek z wołowiną i warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl

Placek z wołowiną i warzywami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

102 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

24 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

71 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

750 gramów

1 opakowanie

500 mililitrów

250 gramów

1 sztuka

1 opakowanie

1 sztuka

25 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój mięso w kostkę i podsmaż na oleju, aż będzie brązowe.

Krok 2

Wymieszaj Fix Knorr z 500 mililitrami wrzątku, dodaj do mięsa i duś pod przykryciem przez ok. 45 minut, aż mięso będzie miękkie.

Krok 3

Dodaj warzywa i duś przez kolejne 15 minut.

Krok 4

Przełóż do okrągłego żaroodpornego naczynia i zostaw do ostygnięcia.

Krok 5

Rozwałkuj ciasto i przykryj naczynie z mięsem, po czym posmaruj roztrzepanym jajkiem i zrób dwa nacięcia w centralnej części ciasta, co da możliwość ujścia pary. Piecz w 200 °C przez 15 minut

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placek z wołowiną i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placek z wołowiną i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placek z wołowiną i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placek z wołowiną i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placek z wołowiną i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placek z wołowiną i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placek z wołowiną i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej