
Składniki
3 szklanki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
3 łyżki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Fasolkę, jeśli używasz suszonej, namocz w wodzie na co najmniej 8 godzin. Po tym czasie gotuj w tej samej wodzie przez 30 minut.

Krok 2
Po 30 minutach gotowania dodaj do fasolki kostkę rosołową wołową Knorr.

Krok 3
Na patelni podsmaż posiekaną cebulę i czosnek oraz kiełbasę pokrojoną w plastry.

Krok 4
Dodaj podsmażone składniki oraz koncentrat pomidorowy do fasolki.

Krok 5
Wszystko wymieszaj i gotuj, aż fasolka zacznie się lekko rozpadać i sos zgęstnieje. Dopraw majerankiem. Podawaj najlepiej ze świeżym pieczywem.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Klasyczna fasolka po bretońsku
Fasolka po bretońsku w najlepszym wydaniu - z fasolą jaś i kiełbasą, w aromatycznym bulionie z pomidorami.