Klasyczna fasolka po bretońsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Klasyczna fasolka po bretońsku

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

118

heart
1464 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

973 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2942 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 szklanki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

3 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fasolkę, jeśli używasz suszonej, namocz w wodzie na co najmniej 8 godzin. Po tym czasie gotuj w tej samej wodzie przez 30 minut.

Klasyczna fasolka po bretońsku  - Krok 1

Krok 2

Po 30 minutach gotowania dodaj do fasolki kostkę rosołową wołową Knorr.

Klasyczna fasolka po bretońsku  - Krok 2

Krok 3

Na patelni podsmaż posiekaną cebulę i czosnek oraz kiełbasę pokrojoną w plastry.

Klasyczna fasolka po bretońsku  - Krok 3

Krok 4

Dodaj podsmażone składniki oraz koncentrat pomidorowy do fasolki.

Klasyczna fasolka po bretońsku  - Krok 4

Krok 5

Wszystko wymieszaj i gotuj, aż fasolka zacznie się lekko rozpadać i sos zgęstnieje. Dopraw majerankiem. Podawaj najlepiej ze świeżym pieczywem.

Klasyczna fasolka po bretońsku  - Krok 5
1

Opinie o przepisie

  • Agnieszka Wiercioch

    Agnieszka Wiercioch , 10.07.2019

    Oczywiście tradycyjna najlepsza

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Klasyczna fasolka po bretońsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Klasyczna fasolka po bretońsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Klasyczna fasolka po bretońsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Klasyczna fasolka po bretońsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Klasyczna fasolka po bretońsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Klasyczna fasolka po bretońsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Klasyczna fasolka po bretońsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Klasyczna fasolka po bretońsku  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Klasyczna fasolka po bretońsku Klasyczna fasolka po bretońsku

Fasolka po bretońsku w najlepszym wydaniu - z fasolą jaś i kiełbasą, w aromatycznym bulionie z pomidorami.