Klasyczna fasolka po bretońsku

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

112

1169 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

805 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2226 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 szklanki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

3 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fasolkę, jeśli używasz suszonej, namocz w wodzie na co najmniej 8 godzin. Po tym czasie gotuj w tej samej wodzie przez 30 minut.

Klasyczna fasolka po bretońsku  - Krok 1

Krok 2

Po 30 minutach gotowania dodaj do fasolki Bulion na wędzonym boczku Knorr.

Klasyczna fasolka po bretońsku  - Krok 2

Krok 3

Na patelni podsmaż posiekaną cebulę i czosnek oraz kiełbasę pokrojoną w plastry.

Klasyczna fasolka po bretońsku  - Krok 3

Krok 4

Dodaj podsmażone składniki oraz koncentrat pomidorowy do fasolki.

Klasyczna fasolka po bretońsku  - Krok 4

Krok 5

Wszystko wymieszaj i gotuj, aż fasolka zacznie się lekko rozpadać i sos zgęstnieje. Dopraw majerankiem. Podawaj najlepiej ze świeżym pieczywem.

Klasyczna fasolka po bretońsku  - Krok 5
1

Opinie o przepisie

  • Agnieszka Wiercioch

    Agnieszka Wiercioch , 10.07.2019

    Oczywiście tradycyjna najlepsza

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Klasyczna fasolka po bretońsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Klasyczna fasolka po bretońsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Klasyczna fasolka po bretońsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Klasyczna fasolka po bretońsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Klasyczna fasolka po bretońsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Klasyczna fasolka po bretońsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Klasyczna fasolka po bretońsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Sałatka meksykańska
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Klasyczna fasolka po bretońsku Klasyczna fasolka po bretońsku

Fasolka po bretońsku w najlepszym wydaniu - z fasolą jaś i kiełbasą, w aromatycznym bulionie z pomidorami.