
Składniki
400 gramów
1 opakowanie
300 mililitrów
1 sztuka
1 sztuka
1 szczypta
1 sztuka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Fasolę namocz w wodzie przez całą noc. Następnie ugotuj na półtwardo.
Krok 2
Cebulę pokrój w kostkę i przesmaż w garnku. Dodaj koncentrat i posiekaną papryczkę.
Krok 3
Fix Knorr wymieszaj z 300 ml wody, wlej do garnka z cebulą i koncentratem, a następnie zagotuj.
Krok 4
Wsyp fasolę i gotuj jeszcze kilka, kilkanaście minut do momentu, gdy będzie miękka. Podawaj na ciepło z pieczywem. Udekoruj gałązką świeżych ziół.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Fix Pikantne Bolognese z chili Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuWiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Pikantna fasolka po bretońsku
Pikantna fasolka po bretońsku świetnie smakuje ze świeżym, chrupiącym pieczywem albo z ugotowanymi i oprószonymi ziołami ziemniakami. Jej przygotowanie – wbrew pozorom – nie jest trudne. Użyj białej suszonej fasoli, pamiętając, by dzień wcześniej namoczyć ją w wodzie. Dzięki temu podczas gotowania szybciej stanie się miękka. Jej smak świetnie pokreśli słodka papryka. W sezonie sięgaj po różne jej warianty kolorystyczne – czerwoną, żółtą lub zieloną. Skontrastuj jej smak z cebulą, podsmażając oba składniki. Fasolę wraz z warzywami zapraw sugerowanym w przepisie sosem. Wypróbuj także wariantu z podsmażanymi pomidorami. Całość duś, aż fasola będzie miękka. Na koniec dopraw włoszczyzną, świeżo zmielonym pieprzem, czosnkiem oraz ostrą papryką w proszku. Danie przed podaniem oprósz koperkiem lub posiekaną natką pietruszki. Sprawdzi się serwowanie go na obiad lub wczesną kolację. Koniecznie wypróbuj nasz przepis na pikantną fasolkę po bretońsku i podziel się swoją opinią w komentarzu. Przekonaj się, jak smaczne i uniwersalne jest to danie.