Składniki
400 gramów
1 opakowanie
300 mililitrów
1 sztuka
1 sztuka
1 szczypta
1 sztuka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Fasolę namocz w wodzie przez całą noc. Następnie ugotuj na półtwardo.
Krok 2
Cebulę pokrój w kostkę i przesmaż w garnku. Dodaj koncentrat i posiekaną papryczkę.
Krok 3
Fix Knorr wymieszaj z 300 ml wody, wlej do garnka z cebulą i koncentratem, a następnie zagotuj.
Krok 4
Wsyp fasolę i gotuj jeszcze kilka, kilkanaście minut do momentu, gdy będzie miękka. Udekoruj gałązką świeżych ziół.
Dobra rada:
Fasolka po bretońsku wege najlepiej smakuje ze świeżym pieczywem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Fix Pikantne Bolognese z chili Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuJeszcze kilka lat temu sushi uznawano za egzotyczny przysmak, którego w Polsce skosztować można było tylko w nielicznych restauracjach, specjalizujących się w tej japońskiej potrawie. Z biegiem czasu lokali z sushi pojawiało się coraz więcej, w tym momencie serwowane bywa w licznych food truckach, a apetyczne rolki można zjeść nawet w biegu.
Czytaj więcejNuggetsy to pyszne chrupiące kąski, które w szybki sposób można przygotować w domu. Najlepiej smakują w towarzystwie aromatycznych sosów i frytek. Jesteście ciekawi, jak zrobić domowe nuggetsy? Koniecznie zostańcie z nami i poznajcie kilka wskazówek, które pozwolą Wam cieszyć się smakiem nuggetsów w pysznej panierce.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Pikantna fasolka po bretońsku
Pikantna fasolka po bretońsku wege świetnie smakuje ze świeżym, chrupiącym pieczywem albo z ugotowanymi i oprószonymi ziołami ziemniakami. Jej przygotowanie – wbrew pozorom – nie jest trudne. Użyj białej suszonej fasoli, pamiętając, by dzień wcześniej namoczyć ją w wodzie. Dzięki temu podczas gotowania szybciej stanie się miękka. Jej smak świetnie pokreśli słodka papryka. W sezonie sięgaj po różne jej warianty kolorystyczne – czerwoną, żółtą lub zieloną. Skontrastuj jej smak z cebulą, podsmażając oba składniki. Fasolę wraz z warzywami zapraw sugerowanym w przepisie sosem. Wypróbuj także wariantu z podsmażanymi pomidorami. Całość duś, aż fasola będzie miękka. Na koniec dopraw włoszczyzną, świeżo zmielonym pieprzem, czosnkiem oraz ostrą papryką w proszku. Danie przed podaniem oprósz koperkiem lub posiekaną natką pietruszki. Sprawdzi się serwowanie go na obiad lub wczesną kolację. Koniecznie wypróbuj nasz przepis na pikantną fasolkę po bretońsku i podziel się swoją opinią w komentarzu. Przekonaj się, jak smaczna i uniwersalna jest fasolka po bretońsku wege.