
Składniki
3 szklanki
25 dekagramów
2 łyżki
5 dekagramów
1 sztuka
1 szczypta
1 szklanka
2 łyżki
1 szklanka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Grzyby wyjąć z zamrażalnika by rozmarzły. Obsmażać na maśle mieszając przez 10 minut.
Krok 2
Do garnka dodać wodę . Wrzucić kostkę grzybową i zagotować. Dodać makaron i marchew pokrojoną w plasterki .Gotować go 20 minut. Wrzucić grzyby i połowę kopru. . Wsypać zupę w proszku wsypać do garnka i wymieszać . Gotować 10 minut. Dolać śmietankę .Doprawić do smaku pieprzem. Posypać natką.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Bulion grzybowy na borowikach leśnych Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuSzlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Zupa grzybowa z makaronem
Polska kuchnia słynie z doskonałych zup, a jedną z nich jest grzybowa, najczęściej podawana z makaronem. Pasuje jako pierwsze danie przed klasycznymi potrawami, takimi jak kotlety mielone, pierogi albo naleśniki, ale może być też samodzielnym posiłkiem – jeśli podasz ją z większą ilością makaronu. Zacznij przygotowania od podsmażenia grzybów. Mogą być dowolne, np. pieczarki, rydze lub borowiki. Sprawdzą się także mrożone, jeśli jednak się na nie zdecydujesz, dobrze rozmroź je przed dalszą obróbką. Przygotuj grzybowy bulion, a następnie ugotuj w nim marchewkę, której słodki smak świetnie skomponuje się z aromatem grzybowym. Na koniec dodaj makaron (np. kolanka albo świderki) oraz grzyby, koperek i następne składniki. Gotuj do momentu, aż zupa zgęstnieje. Żeby była jeszcze lepsza, możesz dodać do niej zahartowaną śmietanę. Zupę grzybową z makaronem podawaj udekorowaną świeżym, grubo posiekanym koperkiem oraz kleksem śmietany albo jogurtu naturalnego. Przygotuj ją i napisz w komentarzu, czy Ci smakowała!


































