Składniki
400 gramów
1 opakowanie
400 mililitrów
100 gramów
1 sztuka
1 łyżka
1 łyżka
1 sztuka
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Fasolę namocz w wodzie i pozostaw na noc.
Krok 2
Po tym czasie ugotuj ją w tej samej wodzie na półtwardo. Boczek pokrój na długie, cienkie paski i upiecz na chrupiąco na pergaminie w piekarniku. Cebulę pokrój w kostkę i przesmaż w rondelku. Dodaj koncentrat.
Krok 3
Fix Knorr wymieszaj z 400 ml wody, wlej do rondelka z cebulą i zagotuj. Następnie dodaj fasolkę, przyprawy i gotuj do momentu, gdy ta będzie już miękka.
Krok 4
Pod koniec gotowania dodaj upieczony boczek. Gotową potrawę podawaj na gorąco z pieczywem.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...
Czytaj więcejCiągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.
Czytaj więcej