
Składniki
400 gramów
1 opakowanie
400 mililitrów
100 gramów
1 sztuka
1 łyżka
1 łyżka
1 sztuka
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Fasolę namocz w wodzie i pozostaw na noc.
Krok 2
Po tym czasie ugotuj ją w tej samej wodzie na półtwardo. Boczek pokrój na długie, cienkie paski i upiecz na chrupiąco na pergaminie w piekarniku. Cebulę pokrój w kostkę i przesmaż w rondelku. Dodaj koncentrat.
Krok 3
Fix Knorr wymieszaj z 400 ml wody, wlej do rondelka z cebulą i zagotuj. Następnie dodaj fasolkę, przyprawy i gotuj do momentu, gdy ta będzie już miękka.
Krok 4
Pod koniec gotowania dodaj upieczony boczek. Gotową potrawę podawaj na gorąco z pieczywem.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej