Fasolka z boczkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Fasolka z boczkiem

w stylu farmerskim

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

161 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

50 osób wydrukowało

Pobierz pdf

98 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

400 mililitrów

100 gramów

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżka

1 sztuka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fasolę namocz w wodzie i pozostaw na noc.

Krok 2

Po tym czasie ugotuj ją w tej samej wodzie na półtwardo. Boczek pokrój na długie, cienkie paski i upiecz na chrupiąco na pergaminie w piekarniku. Cebulę pokrój w kostkę i przesmaż w rondelku. Dodaj koncentrat.

Krok 3

Fix Knorr wymieszaj z 400 ml wody, wlej do rondelka z cebulą i zagotuj. Następnie dodaj fasolkę, przyprawy i gotuj do momentu, gdy ta będzie już miękka.

Krok 4

Pod koniec gotowania dodaj upieczony boczek. Gotową potrawę podawaj na gorąco z pieczywem.

1

Opinie o przepisie

  • Pszemol Iwa

    Pszemol Iwa , 06.04.2015

    woda w instrukcjach występuje dwa razy: 400ml do gotowania cebuli - ok, a ile wody do moczenia fasoli?

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Fasolka z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Fasolka z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Fasolka z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Fasolka z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Fasolka z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Fasolka z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Fasolka z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Fasolka z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć!

Czytaj więcej

Swoim kształtem przypomina najpiękniejszy bukiet prosto z kwiaciarni. Spokrewniony z brokułem, z którym nieustannie konkuruje o względy innych. Choć dotychczas traktowano go nieco po macoszemu – zazwyczaj w roli dodatku, obecnie nie ma sobie równych!

Czytaj więcej