Meksykańskie burittos przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Meksykańskie burittos

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

48

heart
1090 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

825 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1514 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

2 sztuki

1 opakowanie

2 łyżki

3 łyżki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W garnku na rozgrzanym oleju zeszklij pokrojoną w kostkę cebulę. Następie dodaj mięso mielone. Całość smaż, aż mięso będzie zupełnie suche.

Meksykańskie burittos  - Krok 1

Krok 2

Dodaj przepłukaną w zimnej wodzie fasolę.

Meksykańskie burittos  - Krok 2

Krok 3

Fix wymieszaj w zimnej wodzie według proporcji podanych na opakowaniu. Zalej nim mięso. Całość duś pod przykryciem około 4 minut.

Meksykańskie burittos  - Krok 3

Krok 4

Opakowanie tortilli nakłuj nożem w kilku miejscach i podgrzej przez około 30 sekund w mikrofali. Opakowanie otwórz, placki przekrój na pół. Każdą połówkę zawiń, tworząc kieszonkę. Tortille napełnij farszem i serem. Danie możesz wzbogacić, podając je z kwaśną śmietaną i posiekaną kolendrą.

Meksykańskie burittos  - Krok 4
10

Opinie o przepisie

  • Burito

    Burito , 01.08.2024

    Burito wydawało mi się że jest z ryzem

    Odpowiedz Odpowiedz
    Odpowiedzi (1)
  • Kucharz z Polski

    Kucharz z Polski , 12.12.2023

    bardzo dobre polecam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ziomulec

    Ziomulec , 03.10.2021

    Polecam dodac papryke czerwona i zolta, wsmienite!:D

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Artur

    Artur , 14.06.2021

    TAK Nie można zapomnieć o świeżej kolendrze! Must have ! A zamiast zwykłej fasoli dodaję mieszankę fasoli i kukurydzy Bonduelle

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Dawid  Kret

    Dawid Kret , 05.08.2019

    polecam dodać kukurydzę i mielone chilli. Bardzo dobre

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bartosz Nameczyc

    Bartosz Nameczyc , 26.08.2018

    super

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marilyn Manson

    Marilyn Manson , 13.11.2017

    Paczka Chili knor jest na 300g mięsa a nie na 500. Na drugi raz dam 2 paczki plus kukurydza i papryka. po dodaniu chili zgodnie z opakowaniem musiałem nie 4 min. dusić tylko 15 min odparować wodę. sugeruję też rozrobić chili w mniejszej ilości wody niż piszą na opakowaniu. pozatym pycha :-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Michał  Gontarz

    Michał Gontarz , 22.03.2017

    Pyszne. Tak samo się robi jak zwykle chilli con carne. Dla urozmaicenia polecam dodać kukurydzę i papryczkę chilli. Placki najlepsze są grillowane na patelni lub grillu elektrycznym. Ser lepiej dodać corregio lub podobny - lepsze będzie w smaku!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • anja grabowska

    anja grabowska , 15.01.2017

    rewelacja!! niebo w .... no wiecie...ha ha

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Meksykańskie burittos  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Meksykańskie burittos  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Meksykańskie burittos  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Meksykańskie burittos  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Meksykańskie burittos  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Meksykańskie burittos  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Meksykańskie burittos  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Meksykańskie burittos  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Meksykańskie burittos Meksykańskie burittos

W garnku na rozgrzanym oleju zeszklij pokrojoną w kostkę cebulę. Następie dodaj mięso mielone. Całość smaż, aż mięso będzie zupełnie suche.