
Składniki
500 gramów
1 opakowanie
2 sztuki
1 opakowanie
2 łyżki
3 łyżki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W garnku na rozgrzanym oleju zeszklij pokrojoną w kostkę cebulę. Następie dodaj mięso mielone. Całość smaż, aż mięso będzie zupełnie suche.

Krok 2
Dodaj przepłukaną w zimnej wodzie fasolę.

Krok 3
Fix wymieszaj w zimnej wodzie według proporcji podanych na opakowaniu. Zalej nim mięso. Całość duś pod przykryciem około 4 minut.

Krok 4
Opakowanie tortilli nakłuj nożem w kilku miejscach i podgrzej przez około 30 sekund w mikrofali. Opakowanie otwórz, placki przekrój na pół. Każdą połówkę zawiń, tworząc kieszonkę. Tortille napełnij farszem i serem. Danie możesz wzbogacić, podając je z kwaśną śmietaną i posiekaną kolendrą.

- Odpowiedz
 - Odpowiedz
 - Odpowiedz
 - Odpowiedz
 - Odpowiedz
 - Odpowiedz
 - Odpowiedz
 - Odpowiedz
 - Odpowiedz
 
Przepisy w Waszym wykonaniu
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej
































Meksykańskie burittos 

