
Składniki
3 sztuki
3 sztuki
100 gramów
120 gramów
1 pęczek
1 gram
1 łyżeczka
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z ciabatty wydrążyć środek, tak aby powstały łódeczki.
Krok 2
Jajka roztrzepać, dodać sól, pieprz i przyprawę dla smaku.
Krok 3
Kiełbasę pokroić w kostkę, zetrzeć ser na dużych oczkach, poszatkować szczypiorek.
Krok 4
Do jajek dodać ser, kiełbasę, szczypiorek. Masę jajeczną przełożyć do ciabatt.
Krok 5
Ciabatty przełożyć na blaszkę i zapiekać do momentu ścięcia białka i rozpuszczenia sera w 180 stopniach przez około 10 minut. Można podawać w całości lub po upieczeniu pokroić w mniejsze kawałki.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa Knorr Suszone Pomidory z Czosnkiem i Bazylią
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPodobne przepisy
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej































