Nadziewana ciabatta przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Nadziewana ciabatta

Autor: Dominika Miecznikowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
28 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

49 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

3 sztuki

100 gramów

120 gramów

1 pęczek

1 gram

1 łyżeczka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z ciabatty wydrążyć środek, tak aby powstały łódeczki.

Krok 2

Jajka roztrzepać, dodać sól, pieprz i przyprawę dla smaku.

Krok 3

Kiełbasę pokroić w kostkę, zetrzeć ser na dużych oczkach, poszatkować szczypiorek.

Krok 4

Do jajek dodać ser, kiełbasę, szczypiorek. Masę jajeczną przełożyć do ciabatt.

Krok 5

Ciabatty przełożyć na blaszkę i zapiekać do momentu ścięcia białka i rozpuszczenia sera w 180 stopniach przez około 10 minut. Można podawać w całości lub po upieczeniu pokroić w mniejsze kawałki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Nadziewana ciabatta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Nadziewana ciabatta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Nadziewana ciabatta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Nadziewana ciabatta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Nadziewana ciabatta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Nadziewana ciabatta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Nadziewana ciabatta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Nadziewana ciabatta - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej