Nadziewana ciabatta przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Nadziewana ciabatta

Autor: Dominika Miecznikowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
29 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

51 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

3 sztuki

100 gramów

120 gramów

1 pęczek

1 gram

1 łyżeczka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z ciabatty wydrążyć środek, tak aby powstały łódeczki.

Krok 2

Jajka roztrzepać, dodać sól, pieprz i przyprawę dla smaku.

Krok 3

Kiełbasę pokroić w kostkę, zetrzeć ser na dużych oczkach, poszatkować szczypiorek.

Krok 4

Do jajek dodać ser, kiełbasę, szczypiorek. Masę jajeczną przełożyć do ciabatt.

Krok 5

Ciabatty przełożyć na blaszkę i zapiekać do momentu ścięcia białka i rozpuszczenia sera w 180 stopniach przez około 10 minut. Można podawać w całości lub po upieczeniu pokroić w mniejsze kawałki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Nadziewana ciabatta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Nadziewana ciabatta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Nadziewana ciabatta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Nadziewana ciabatta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Nadziewana ciabatta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Nadziewana ciabatta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Nadziewana ciabatta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Nadziewana ciabatta - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej