
Składniki
3 sztuki
3 sztuki
100 gramów
120 gramów
1 pęczek
1 gram
1 łyżeczka
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z ciabatty wydrążyć środek, tak aby powstały łódeczki.
Krok 2
Jajka roztrzepać, dodać sól, pieprz i przyprawę dla smaku.
Krok 3
Kiełbasę pokroić w kostkę, zetrzeć ser na dużych oczkach, poszatkować szczypiorek.
Krok 4
Do jajek dodać ser, kiełbasę, szczypiorek. Masę jajeczną przełożyć do ciabatt.
Krok 5
Ciabatty przełożyć na blaszkę i zapiekać do momentu ścięcia białka i rozpuszczenia sera w 180 stopniach przez około 10 minut. Można podawać w całości lub po upieczeniu pokroić w mniejsze kawałki.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa Knorr Suszone Pomidory z Czosnkiem i Bazylią
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPodobne przepisy
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej