
Składniki
3 sztuki
3 sztuki
100 gramów
120 gramów
1 pęczek
1 gram
1 łyżeczka
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z ciabatty wydrążyć środek, tak aby powstały łódeczki.
Krok 2
Jajka roztrzepać, dodać sól, pieprz i przyprawę dla smaku.
Krok 3
Kiełbasę pokroić w kostkę, zetrzeć ser na dużych oczkach, poszatkować szczypiorek.
Krok 4
Do jajek dodać ser, kiełbasę, szczypiorek. Masę jajeczną przełożyć do ciabatt.
Krok 5
Ciabatty przełożyć na blaszkę i zapiekać do momentu ścięcia białka i rozpuszczenia sera w 180 stopniach przez około 10 minut. Można podawać w całości lub po upieczeniu pokroić w mniejsze kawałki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa Knorr Suszone Pomidory z Czosnkiem i Bazylią
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPodobne przepisy
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej