Schabowe roladki z rzeżuchą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Schabowe roladki z rzeżuchą

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

700 gramów

2 łyżki

1 sztuka

4 łyżki

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso potnij w plastry, rozbij, oprósz Przyprawą do wieprzowiny Knorr, papryką w proszku i ziołami.

Krok 2

Cebulę grubo posiekaj. Paprykę oczyść z gniazd nasiennych i potnij w paski.

Krok 3

Na kotletach ułóż kiełki rzeżuchy i paski papryki. Zwiń je i zepnij wykałaczkami.

Krok 4

Roladki zrumień na rozgrzanym oleju, podlej wodą, dodaj cebulę i duś około 20 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Schabowe roladki z rzeżuchą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Schabowe roladki z rzeżuchą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Schabowe roladki z rzeżuchą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Schabowe roladki z rzeżuchą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Schabowe roladki z rzeżuchą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Schabowe roladki z rzeżuchą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Schabowe roladki z rzeżuchą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Schabowe roladki z rzeżuchą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej