
Składniki
700 gramów
2 łyżki
1 sztuka
4 łyżki
1 łyżka
1 łyżka
1 łyżka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso potnij w plastry, rozbij, oprósz Przyprawą do wieprzowiny Knorr, papryką w proszku i ziołami.
Krok 2
Cebulę grubo posiekaj. Paprykę oczyść z gniazd nasiennych i potnij w paski.
Krok 3
Na kotletach ułóż kiełki rzeżuchy i paski papryki. Zwiń je i zepnij wykałaczkami.
Krok 4
Roladki zrumień na rozgrzanym oleju, podlej wodą, dodaj cebulę i duś około 20 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej