
Składniki
700 gramów
2 łyżki
1 sztuka
4 łyżki
1 łyżka
1 łyżka
1 łyżka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso potnij w plastry, rozbij, oprósz Przyprawą do wieprzowiny Knorr, papryką w proszku i ziołami.
Krok 2
Cebulę grubo posiekaj. Paprykę oczyść z gniazd nasiennych i potnij w paski.
Krok 3
Na kotletach ułóż kiełki rzeżuchy i paski papryki. Zwiń je i zepnij wykałaczkami.
Krok 4
Roladki zrumień na rozgrzanym oleju, podlej wodą, dodaj cebulę i duś około 20 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej