Schabowe roladki z rzeżuchą

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

39

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

700 gramów

2 łyżki

1 sztuka

4 łyżki

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso potnij w plastry, rozbij, oprósz Przyprawą do wieprzowiny Knorr, papryką w proszku i ziołami.

Krok 2

Cebulę grubo posiekaj. Paprykę oczyść z gniazd nasiennych i potnij w paski.

Krok 3

Na kotletach ułóż kiełki rzeżuchy i paski papryki. Zwiń je i zepnij wykałaczkami.

Krok 4

Roladki zrumień na rozgrzanym oleju, podlej wodą, dodaj cebulę i duś około 20 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Schabowe roladki z rzeżuchą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Schabowe roladki z rzeżuchą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Schabowe roladki z rzeżuchą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Schabowe roladki z rzeżuchą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Schabowe roladki z rzeżuchą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Schabowe roladki z rzeżuchą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Schabowe roladki z rzeżuchą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej