Schabowe roladki z rzeżuchą

Autor: garlic garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

4 łyżki

1 łyżka

2 łyżki

1 łyżka

1 sztuka

700 gramów

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso potnij w plastry, rozbij, oprósz Przyprawą do wieprzowiny Knorr, papryką w proszku i ziołami.

Krok 2

Cebulę grubo posiekaj. Paprykę oczyść z gniazd nasiennych i potnij w paski.

Krok 3

Na kotletach ułóż kiełki rzeżuchy i paski papryki. Zwiń je i zepnij wykałaczkami.

Krok 4

Roladki zrumień na rozgrzanym oleju, podlej wodą, dodaj cebulę i duś około 20 minut.

0

Opinie o przepisie

Przyprawa do wieprzowiny Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Przyprawa do wieprzowiny Knorr

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej