Schabowe roladki z rzeżuchą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Schabowe roladki z rzeżuchą

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

700 gramów

2 łyżki

1 sztuka

4 łyżki

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso potnij w plastry, rozbij, oprósz Przyprawą do wieprzowiny Knorr, papryką w proszku i ziołami.

Krok 2

Cebulę grubo posiekaj. Paprykę oczyść z gniazd nasiennych i potnij w paski.

Krok 3

Na kotletach ułóż kiełki rzeżuchy i paski papryki. Zwiń je i zepnij wykałaczkami.

Krok 4

Roladki zrumień na rozgrzanym oleju, podlej wodą, dodaj cebulę i duś około 20 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Schabowe roladki z rzeżuchą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Schabowe roladki z rzeżuchą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Schabowe roladki z rzeżuchą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Schabowe roladki z rzeżuchą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Schabowe roladki z rzeżuchą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Schabowe roladki z rzeżuchą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Schabowe roladki z rzeżuchą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Schabowe roladki z rzeżuchą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Brukselka z kurczakiem
czas przygotowania
35 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej