
Składniki
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
1 opakowanie
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ryż gotujemy na sypko.
Krok 2
Warzywa gotujemy, z filetu robimy małe zakąski, smażąc krótko w panierce.
Krok 3
Najważnieszy jest sposob podania. Tłem w bajkowym ryżu, jest ryż na którym układamy warzywa tworząc obraz.
Krok 4
Osobno podajemy zakąski z piersi oraz sezonowe owoce. Danie bardzo zdrowe i super atrakcyjne dla dzieci.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej


















