
Składniki
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
1 opakowanie
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ryż gotujemy na sypko.
Krok 2
Warzywa gotujemy, z filetu robimy małe zakąski, smażąc krótko w panierce.
Krok 3
Najważnieszy jest sposob podania. Tłem w bajkowym ryżu, jest ryż na którym układamy warzywa tworząc obraz.
Krok 4
Osobno podajemy zakąski z piersi oraz sezonowe owoce. Danie bardzo zdrowe i super atrakcyjne dla dzieci.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej