Rolada rybna

Autor: garlic garlic

ratingratingratingratingrating

523

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

1 sztuka

4 łyżki

3 sztuki

1 pęczek

1

50

0

800 gramów

1

1 sztuka

0.5 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety opłucz, włoszczyznę oczyść pokrój i włóż razem z rybą do garnka.

Krok 2

Następnie rybę wyjmij, odsącz, wystudź i zmiel w maszynce. Przełóż do miski, dodaj jajka, bułkę tartą, posiekany koperek i śmietanę. Wyrób jednolitą masę i dopraw do smaku.

Krok 3

Rozłóż duży kawałek folii spożywczej i posmaruj odrobiną oliwy. Następnie nałóż masę rybną i uformuj wałek średnicy ok 5 cm. Całość zawiń dokładnie w folię i zwiąż końce.

Krok 4

Gotuj w wodzie ok 45 minut. Po wyjęciu ostudź, odwiń i pokrój w grube plastry. Ułóż na półmisku i udekoruj cząstkami cytryny i listkami natki.

Krok 5

Dołóż listek, ziele oraz Bulionetkę Knorr - gotuj na wolnym ogniu 30 minut.

0

Opinie o przepisie

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej