Rolada rybna przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rolada rybna

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

28 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

800 gramów

1

1 sztuka

1 sztuka

0.5 sztuki

3 sztuki

4 łyżki

50

1 pęczek

1 sztuka

1 łyżeczka

1

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety opłucz, włoszczyznę oczyść pokrój i włóż razem z rybą do garnka.

Krok 2

Następnie rybę wyjmij, odsącz, wystudź i zmiel w maszynce. Przełóż do miski, dodaj jajka, bułkę tartą, posiekany koperek i śmietanę. Wyrób jednolitą masę i dopraw do smaku.

Krok 3

Rozłóż duży kawałek folii spożywczej i posmaruj odrobiną oliwy. Następnie nałóż masę rybną i uformuj wałek średnicy ok 5 cm. Całość zawiń dokładnie w folię i zwiąż końce.

Krok 4

Gotuj w wodzie ok 45 minut. Po wyjęciu ostudź, odwiń i pokrój w grube plastry. Ułóż na półmisku i udekoruj cząstkami cytryny i listkami natki.

Krok 5

Dołóż listek, ziele oraz Bulionetkę Knorr - gotuj na wolnym ogniu 30 minut.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rolada rybna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rolada rybna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rolada rybna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rolada rybna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rolada rybna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rolada rybna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rolada rybna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rolada rybna - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej