
Składniki
800 gramów
1
1 sztuka
1 sztuka
0.5 sztuki
3 sztuki
4 łyżki
50
1 pęczek
1 sztuka
1 łyżeczka
1
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety opłucz, włoszczyznę oczyść pokrój i włóż razem z rybą do garnka.
Krok 2
Następnie rybę wyjmij, odsącz, wystudź i zmiel w maszynce. Przełóż do miski, dodaj jajka, bułkę tartą, posiekany koperek i śmietanę. Wyrób jednolitą masę i dopraw do smaku.
Krok 3
Rozłóż duży kawałek folii spożywczej i posmaruj odrobiną oliwy. Następnie nałóż masę rybną i uformuj wałek średnicy ok 5 cm. Całość zawiń dokładnie w folię i zwiąż końce.
Krok 4
Gotuj w wodzie ok 45 minut. Po wyjęciu ostudź, odwiń i pokrój w grube plastry. Ułóż na półmisku i udekoruj cząstkami cytryny i listkami natki.
Krok 5
Dołóż listek, ziele oraz Bulionetkę Knorr - gotuj na wolnym ogniu 30 minut.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej