Rolada rybna przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rolada rybna

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

27 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

800 gramów

1

1 sztuka

1 sztuka

0.5 sztuki

3 sztuki

4 łyżki

50

1 pęczek

1 sztuka

1 łyżeczka

1

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety opłucz, włoszczyznę oczyść pokrój i włóż razem z rybą do garnka.

Krok 2

Następnie rybę wyjmij, odsącz, wystudź i zmiel w maszynce. Przełóż do miski, dodaj jajka, bułkę tartą, posiekany koperek i śmietanę. Wyrób jednolitą masę i dopraw do smaku.

Krok 3

Rozłóż duży kawałek folii spożywczej i posmaruj odrobiną oliwy. Następnie nałóż masę rybną i uformuj wałek średnicy ok 5 cm. Całość zawiń dokładnie w folię i zwiąż końce.

Krok 4

Gotuj w wodzie ok 45 minut. Po wyjęciu ostudź, odwiń i pokrój w grube plastry. Ułóż na półmisku i udekoruj cząstkami cytryny i listkami natki.

Krok 5

Dołóż listek, ziele oraz Bulionetkę Knorr - gotuj na wolnym ogniu 30 minut.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rolada rybna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rolada rybna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rolada rybna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rolada rybna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rolada rybna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rolada rybna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rolada rybna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rolada rybna - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej