Jabłka z makrelą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jabłka z makrelą

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

3 sztuki

1 łyżka

1 sztuka

2 łyżki

20 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 3

Majonez wymieszaj z musztardą, dopraw skruszoną Mini kostką Pietruszka Knorr. Wymieszaj.

Krok 1

Jabłka umyj i obierz je. Skrop cytryną i włóż na kilka minut do piekarnika, by lekko się podpiekły.

Krok 4

Z każdego jabłka usuń gniazda nasienne.

Krok 2

Z makreli zdejmij skórę, usuń kręgosłup i ości.

Krok 5

Nałóż farsz do jabłek, po czym podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jabłka z makrelą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jabłka z makrelą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jabłka z makrelą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jabłka z makrelą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jabłka z makrelą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jabłka z makrelą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jabłka z makrelą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jabłka z makrelą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Pulpety w sosie koperkowym
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej