
Składniki
null
null
null
2 sztuki
200 gramów
100 gramów
750 gramów
250 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mokry, wypłukany szpinak ugotuj prawie bez wody, tak aby zwiądł. Następnie odcedź i drobno posiekaj.
Krok 2
Włóż do garnka, przypraw pieprzem i muszkatem. Dodaj masło, utarty biały ser i duś około 5 minut.
Krok 3
Ściągnij z ognia, wbij jajka, dodaj tarty ser i mąkę. Dokładnie wymieszaj i wstaw na 5 godzin do lodówki
Krok 4
Następnie rozwałkuj mieszaninę na stolnicy, posyp mąką i wycinaj krążki. Ugotuj, a następnie posyp tartym serem.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej