
Składniki
null
null
null
2 sztuki
200 gramów
100 gramów
750 gramów
250 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mokry, wypłukany szpinak ugotuj prawie bez wody, tak aby zwiądł. Następnie odcedź i drobno posiekaj.
Krok 2
Włóż do garnka, przypraw pieprzem i muszkatem. Dodaj masło, utarty biały ser i duś około 5 minut.
Krok 3
Ściągnij z ognia, wbij jajka, dodaj tarty ser i mąkę. Dokładnie wymieszaj i wstaw na 5 godzin do lodówki
Krok 4
Następnie rozwałkuj mieszaninę na stolnicy, posyp mąką i wycinaj krążki. Ugotuj, a następnie posyp tartym serem.
Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej