Carpaccio z polędwicy wołowej z parmezanem i rukolą – Zobacz na przepisy.pl pixel

Carpaccio z wołowiny

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

300 gramów

1 łyżka

1 łyżeczka

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Polędwicę owiń folią spożywczą i włóż na godzinę do zamrażarki.

Krok 2

Po tym czasie wyjmij ją i pokrój w bardzo cienkie plastry.

Krok 3

Rozłóż pokrojoną wołowinę na talerzu i skrop ją sosem z oliwy, octem balsamicznego i musztardą.

Krok 4

Posyp solą, pieprzem i startym parmezanem. Udekoruj rukolą

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Carpaccio z wołowiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Carpaccio z wołowiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Carpaccio z wołowiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Carpaccio z wołowiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Carpaccio z wołowiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Carpaccio z wołowiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Carpaccio z wołowiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Carpaccio z wołowiny - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Grzanki z serem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej