Carpaccio z wołowiny

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

300 gramów

1 łyżka

1 łyżeczka

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Polędwicę owiń folią spożywczą i włóż na godzinę do zamrażarki.

Krok 2

Po tym czasie wyjmij ją i pokrój w bardzo cienkie plastry.

Krok 3

Rozłóż pokrojoną wołowinę na talerzu i skrop ją sosem z oliwy, octem balsamicznego i musztardą.

Krok 4

Posyp solą, pieprzem i startym parmezanem. Udekoruj rukolą

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Carpaccio z wołowiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Carpaccio z wołowiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Carpaccio z wołowiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Carpaccio z wołowiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Carpaccio z wołowiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Carpaccio z wołowiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Carpaccio z wołowiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
109 osób ogląda przepis:
Pulpety z kapustą
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej