Carpaccio z polędwicy wołowej z parmezanem i rukolą – Zobacz na przepisy.pl pixel

Carpaccio z wołowiny

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

300 gramów

1 łyżka

1 łyżeczka

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Polędwicę owiń folią spożywczą i włóż na godzinę do zamrażarki.

Krok 2

Po tym czasie wyjmij ją i pokrój w bardzo cienkie plastry.

Krok 3

Rozłóż pokrojoną wołowinę na talerzu i skrop ją sosem z oliwy, octem balsamicznego i musztardą.

Krok 4

Posyp solą, pieprzem i startym parmezanem. Udekoruj rukolą

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Carpaccio z wołowiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Carpaccio z wołowiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Carpaccio z wołowiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Carpaccio z wołowiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Carpaccio z wołowiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Carpaccio z wołowiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Carpaccio z wołowiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Carpaccio z wołowiny - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Gulasz drobiowy - VIDEO
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej