Carpaccio z polędwicy wołowej z parmezanem i rukolą – Zobacz na przepisy.pl pixel

Carpaccio z wołowiny

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

300 gramów

1 łyżka

1 łyżeczka

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Polędwicę owiń folią spożywczą i włóż na godzinę do zamrażarki.

Krok 2

Po tym czasie wyjmij ją i pokrój w bardzo cienkie plastry.

Krok 3

Rozłóż pokrojoną wołowinę na talerzu i skrop ją sosem z oliwy, octem balsamicznego i musztardą.

Krok 4

Posyp solą, pieprzem i startym parmezanem. Udekoruj rukolą

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Carpaccio z wołowiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Carpaccio z wołowiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Carpaccio z wołowiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Carpaccio z wołowiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Carpaccio z wołowiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Carpaccio z wołowiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Carpaccio z wołowiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Carpaccio z wołowiny - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej