Carpaccio z polędwicy wołowej z parmezanem i rukolą – Zobacz na przepisy.pl pixel

Carpaccio z wołowiny

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

300 gramów

1 łyżka

1 łyżeczka

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Polędwicę owiń folią spożywczą i włóż na godzinę do zamrażarki.

Krok 2

Po tym czasie wyjmij ją i pokrój w bardzo cienkie plastry.

Krok 3

Rozłóż pokrojoną wołowinę na talerzu i skrop ją sosem z oliwy, octem balsamicznego i musztardą.

Krok 4

Posyp solą, pieprzem i startym parmezanem. Udekoruj rukolą

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Carpaccio z wołowiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Carpaccio z wołowiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Carpaccio z wołowiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Carpaccio z wołowiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Carpaccio z wołowiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Carpaccio z wołowiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Carpaccio z wołowiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Carpaccio z wołowiny - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Królik pieczony
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej