Pomidory w zielonej oprawie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pomidory w zielonej oprawie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

5 sztuk

null

null szczypt

200 gramów

0.7 szklanki

2 sztuki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Liście szpinaku zmiksuj z mlekiem oraz z jajkami.

Krok 2

Przelej do miski , dodaj mąkę, przyprawy i wymieszaj na ciasto.

Krok 3

Pomidory pokrój w grube plastry, oprósz mąką, następnie zanurzaj w cieście i kładź na rozgrzany olej. Smaż z obu stron.

pasibrzuch

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pomidory w zielonej oprawie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pomidory w zielonej oprawie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pomidory w zielonej oprawie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pomidory w zielonej oprawie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pomidory w zielonej oprawie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pomidory w zielonej oprawie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pomidory w zielonej oprawie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pomidory w zielonej oprawie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej