
Składniki
null
null
5 sztuk
null
null szczypt
200 gramów
0.7 szklanki
2 sztuki
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Liście szpinaku zmiksuj z mlekiem oraz z jajkami.
Krok 2
Przelej do miski , dodaj mąkę, przyprawy i wymieszaj na ciasto.
Krok 3
Pomidory pokrój w grube plastry, oprósz mąką, następnie zanurzaj w cieście i kładź na rozgrzany olej. Smaż z obu stron.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej