Pomidory w zielonej oprawie

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

5 sztuk

null

null szczypt

200 gramów

0.7 szklanki

2 sztuki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Liście szpinaku zmiksuj z mlekiem oraz z jajkami.

Krok 2

Przelej do miski , dodaj mąkę, przyprawy i wymieszaj na ciasto.

Krok 3

Pomidory pokrój w grube plastry, oprósz mąką, następnie zanurzaj w cieście i kładź na rozgrzany olej. Smaż z obu stron.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pomidory w zielonej oprawie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pomidory w zielonej oprawie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pomidory w zielonej oprawie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pomidory w zielonej oprawie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pomidory w zielonej oprawie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pomidory w zielonej oprawie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pomidory w zielonej oprawie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej