Pomidory w zielonej oprawie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pomidory w zielonej oprawie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

5 sztuk

null

null szczypt

200 gramów

0.7 szklanki

2 sztuki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Liście szpinaku zmiksuj z mlekiem oraz z jajkami.

Krok 2

Przelej do miski , dodaj mąkę, przyprawy i wymieszaj na ciasto.

Krok 3

Pomidory pokrój w grube plastry, oprósz mąką, następnie zanurzaj w cieście i kładź na rozgrzany olej. Smaż z obu stron.

pasibrzuch

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pomidory w zielonej oprawie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pomidory w zielonej oprawie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pomidory w zielonej oprawie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pomidory w zielonej oprawie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pomidory w zielonej oprawie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pomidory w zielonej oprawie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pomidory w zielonej oprawie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pomidory w zielonej oprawie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej