Cukinie zapiekane faszerowane pieczarkami i ryżem – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekane cukinie faszerowane

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

2 sztuki

null

null

300 gramów

null

200 gramów

300 gramów

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj ryż.

Krok 2

Cukinie przekrój wzdłuż na pół, wydrąż miąższ.

Krok 3

Pieczarki i cebulę pokrój w kostkę, wymieszaj z miąższem i dodaj mini kostki Knorr. Przypraw, wyłóż na patelnię i smaż 15 minut.

Krok 4

Następnie dodaj ryż do zapieczonej masy i smaż jeszcze 3 minut.

Krok 5

Wyrobioną masą nafaszeruj cukinie, wierzch posyp żółtym startym serem.

Krok 6

Nagrzej piekarnik to temperatury 180 stopni i zapiekaj przez 40 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekane cukinie faszerowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekane cukinie faszerowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekane cukinie faszerowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekane cukinie faszerowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekane cukinie faszerowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekane cukinie faszerowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekane cukinie faszerowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców.

Czytaj więcej

Skorzystaj z długich jesiennych wieczorów i przygotuj domowe, apetyczne zapiekanki!

Czytaj więcej