Cukinie zapiekane faszerowane pieczarkami i ryżem – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekane cukinie faszerowane

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

2 sztuki

null

null

300 gramów

null

200 gramów

300 gramów

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj ryż.

Krok 2

Cukinie przekrój wzdłuż na pół, wydrąż miąższ.

Krok 3

Pieczarki i cebulę pokrój w kostkę, wymieszaj z miąższem i dodaj mini kostki Knorr. Przypraw, wyłóż na patelnię i smaż 15 minut.

Krok 4

Następnie dodaj ryż do zapieczonej masy i smaż jeszcze 3 minut.

Krok 5

Wyrobioną masą nafaszeruj cukinie, wierzch posyp żółtym startym serem.

Krok 6

Nagrzej piekarnik to temperatury 180 stopni i zapiekaj przez 40 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekane cukinie faszerowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekane cukinie faszerowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekane cukinie faszerowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekane cukinie faszerowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekane cukinie faszerowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekane cukinie faszerowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekane cukinie faszerowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekane cukinie faszerowane - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Wyrazisty smak i aromat sprawiają, że stają się przysmakiem nie tylko zapalonych grzybiarzy. Warto znaleźć miejsce wśród domowych przetworów dla przynajmniej kilku słoiczków.

Czytaj więcej

Bez problemu znajdziemy je w sklepach, lecz ich smak nie może równać się z walorami owoców, które przygotujemy samodzielnie. Jak suszyć śliwki? Dziś poruszymy temat suszenia śliwek w piekarniku oraz w suszarce.

Czytaj więcej