Cukinie zapiekane faszerowane pieczarkami i ryżem – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekane cukinie faszerowane

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

2 sztuki

null

null

300 gramów

null

200 gramów

300 gramów

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj ryż.

Krok 2

Cukinie przekrój wzdłuż na pół, wydrąż miąższ.

Krok 3

Pieczarki i cebulę pokrój w kostkę, wymieszaj z miąższem i dodaj mini kostki Knorr. Przypraw, wyłóż na patelnię i smaż 15 minut.

Krok 4

Następnie dodaj ryż do zapieczonej masy i smaż jeszcze 3 minut.

Krok 5

Wyrobioną masą nafaszeruj cukinie, wierzch posyp żółtym startym serem.

Krok 6

Nagrzej piekarnik to temperatury 180 stopni i zapiekaj przez 40 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekane cukinie faszerowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekane cukinie faszerowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekane cukinie faszerowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekane cukinie faszerowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekane cukinie faszerowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekane cukinie faszerowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekane cukinie faszerowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekane cukinie faszerowane - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
8 osób ogląda przepis:
Chłodnik
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej