Cukinie zapiekane faszerowane pieczarkami i ryżem – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekane cukinie faszerowane

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

2 sztuki

null

null

300 gramów

null

200 gramów

300 gramów

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj ryż.

Krok 2

Cukinie przekrój wzdłuż na pół, wydrąż miąższ.

Krok 3

Pieczarki i cebulę pokrój w kostkę, wymieszaj z miąższem i dodaj mini kostki Knorr. Przypraw, wyłóż na patelnię i smaż 15 minut.

Krok 4

Następnie dodaj ryż do zapieczonej masy i smaż jeszcze 3 minut.

Krok 5

Wyrobioną masą nafaszeruj cukinie, wierzch posyp żółtym startym serem.

Krok 6

Nagrzej piekarnik to temperatury 180 stopni i zapiekaj przez 40 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekane cukinie faszerowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekane cukinie faszerowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekane cukinie faszerowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekane cukinie faszerowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekane cukinie faszerowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekane cukinie faszerowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekane cukinie faszerowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekane cukinie faszerowane - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kalafior smażony
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej