Tosty z serem mozzarella i świeżą bazylią - przepis | Przepisy.pl pixel

Tosty z mozzarellą

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

0.5 pęczka

1 sztuka

1 sztuka

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mozzarellę odsącz z zalewy i pokrój w plastry.

Krok 2

Kromki chleba tostowego posmaruj cienko masłem i połóż plastry mozzarelli.

Krok 3

Delikatnie posyp świeżo zmielonym kolorowym pieprzem i roztartą w palcach pietruszką w mini kostce.

Krok 4

Ułóż chleb na blasze, włóż do rozgrzanego do 200 stopni piekarnika. Piecz, aż mozzarella się rozpuści. Przed podaniem posyp posiekaną bazylią.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tosty z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tosty z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tosty z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tosty z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tosty z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tosty z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tosty z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tosty z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej