
Składniki
1 szczypta
0.5 pęczka
1 sztuka
1 sztuka
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mozzarellę odsącz z zalewy i pokrój w plastry.
Krok 2
Kromki chleba tostowego posmaruj cienko masłem i połóż plastry mozzarelli.
Krok 3
Delikatnie posyp świeżo zmielonym kolorowym pieprzem i roztartą w palcach pietruszką w mini kostce.
Krok 4
Ułóż chleb na blasze, włóż do rozgrzanego do 200 stopni piekarnika. Piecz, aż mozzarella się rozpuści. Przed podaniem posyp posiekaną bazylią.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej