Tosty z serem mozzarella i świeżą bazylią - przepis | Przepisy.pl pixel

Tosty z mozzarellą

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

1

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

0.5 pęczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mozzarellę odsącz z zalewy i pokrój w plastry.

Krok 2

Kromki chleba tostowego posmaruj cienko masłem i połóż plastry mozzarelli.

Krok 3

Delikatnie posyp świeżo zmielonym kolorowym pieprzem i roztartą w palcach pietruszką w mini kostce.

Krok 4

Ułóż chleb na blasze, włóż do rozgrzanego do 200 stopni piekarnika. Piecz, aż mozzarella się rozpuści. Przed podaniem posyp posiekaną bazylią.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tosty z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tosty z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tosty z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tosty z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tosty z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tosty z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tosty z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tosty z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej