Tosty z serem mozzarella i świeżą bazylią - przepis | Przepisy.pl pixel

Tosty z mozzarellą

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

0.5 pęczka

1 sztuka

1 sztuka

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mozzarellę odsącz z zalewy i pokrój w plastry.

Krok 2

Kromki chleba tostowego posmaruj cienko masłem i połóż plastry mozzarelli.

Krok 3

Delikatnie posyp świeżo zmielonym kolorowym pieprzem i roztartą w palcach pietruszką w mini kostce.

Krok 4

Ułóż chleb na blasze, włóż do rozgrzanego do 200 stopni piekarnika. Piecz, aż mozzarella się rozpuści. Przed podaniem posyp posiekaną bazylią.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tosty z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tosty z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tosty z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tosty z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tosty z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tosty z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tosty z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tosty z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!

Czytaj więcej

Łagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!

Czytaj więcej