Składniki
4 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 szczypta
0.5 pęczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mozzarellę odsącz z zalewy i pokrój w plastry.
Krok 2
Kromki chleba tostowego posmaruj cienko masłem i połóż plastry mozzarelli.
Krok 3
Delikatnie posyp świeżo zmielonym kolorowym pieprzem i roztartą w palcach pietruszką w mini kostce.
Krok 4
Ułóż chleb na blasze, włóż do rozgrzanego do 200 stopni piekarnika. Piecz, aż mozzarella się rozpuści. Przed podaniem posyp posiekaną bazylią.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNa zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej