Tosty z serem mozzarella i świeżą bazylią - przepis | Przepisy.pl pixel

Tosty z mozzarellą

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

1

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

0.5 pęczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mozzarellę odsącz z zalewy i pokrój w plastry.

Krok 2

Kromki chleba tostowego posmaruj cienko masłem i połóż plastry mozzarelli.

Krok 3

Delikatnie posyp świeżo zmielonym kolorowym pieprzem i roztartą w palcach pietruszką w mini kostce.

Krok 4

Ułóż chleb na blasze, włóż do rozgrzanego do 200 stopni piekarnika. Piecz, aż mozzarella się rozpuści. Przed podaniem posyp posiekaną bazylią.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tosty z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tosty z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tosty z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tosty z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tosty z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tosty z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tosty z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tosty z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zapiekana mozzarella
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

średnie

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej