Boczniaki z sosem sojowym - smażone: przepis | Przepisy.pl pixel

Boczniaki z sosem sojowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

26 osób wydrukowało

Pobierz pdf

43 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

2 łyżki

1.5 łyżeczki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój boczniaki na małe kawałeczki.

Krok 2

Na patelni rozgrzej olej i podsmaż grzyby kilka minut cały czas mieszając.

Krok 3

Pod koniec smażenia dodaj sos sojowy oraz kmin i dobrze, ale delikatnie wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Boczniaki z sosem sojowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Boczniaki z sosem sojowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Boczniaki z sosem sojowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Boczniaki z sosem sojowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Boczniaki z sosem sojowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Boczniaki z sosem sojowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Boczniaki z sosem sojowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Boczniaki z sosem sojowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Szybki makaron serowy
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej