Kokardki z tuńczykiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kokardki z tuńczykiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

2 sztuki

null

2 sztuki

1 szklanka

2 sztuki

1 łyżka

4 sztuki

100 gramów

1 łyżka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj. Jajka ugotuj na twardo.

Krok 2

Cebulę posiekaj, seler pokrój na kawałki.

Krok 3

Pomidory i ugotowane na twardo jajka pokrój w plasterki.

Krok 4

Liście sałaty porwij a tuńczyka osącz. Wszystko razem wymieszaj, przypraw solą i pieprzem.

Krok 5

Wymieszaj majonez, jogurt i sok z cytryny i polej sałatkę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kokardki z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kokardki z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kokardki z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kokardki z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kokardki z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kokardki z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kokardki z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kokardki z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Włoskie kotleciki
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej