
Składniki
1 sztuka
null
2 sztuki
null
2 sztuki
1 szklanka
2 sztuki
1 łyżka
4 sztuki
100 gramów
1 łyżka
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj. Jajka ugotuj na twardo.
Krok 2
Cebulę posiekaj, seler pokrój na kawałki.
Krok 3
Pomidory i ugotowane na twardo jajka pokrój w plasterki.
Krok 4
Liście sałaty porwij a tuńczyka osącz. Wszystko razem wymieszaj, przypraw solą i pieprzem.
Krok 5
Wymieszaj majonez, jogurt i sok z cytryny i polej sałatkę.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej