Kokardki z tuńczykiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kokardki z tuńczykiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

2 sztuki

null

2 sztuki

1 szklanka

2 sztuki

1 łyżka

4 sztuki

100 gramów

1 łyżka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj. Jajka ugotuj na twardo.

Krok 2

Cebulę posiekaj, seler pokrój na kawałki.

Krok 3

Pomidory i ugotowane na twardo jajka pokrój w plasterki.

Krok 4

Liście sałaty porwij a tuńczyka osącz. Wszystko razem wymieszaj, przypraw solą i pieprzem.

Krok 5

Wymieszaj majonez, jogurt i sok z cytryny i polej sałatkę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kokardki z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kokardki z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kokardki z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kokardki z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kokardki z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kokardki z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kokardki z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kokardki z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej