Kokardki z tuńczykiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kokardki z tuńczykiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

2 sztuki

null

2 sztuki

1 szklanka

2 sztuki

1 łyżka

4 sztuki

100 gramów

1 łyżka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj. Jajka ugotuj na twardo.

Krok 2

Cebulę posiekaj, seler pokrój na kawałki.

Krok 3

Pomidory i ugotowane na twardo jajka pokrój w plasterki.

Krok 4

Liście sałaty porwij a tuńczyka osącz. Wszystko razem wymieszaj, przypraw solą i pieprzem.

Krok 5

Wymieszaj majonez, jogurt i sok z cytryny i polej sałatkę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kokardki z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kokardki z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kokardki z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kokardki z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kokardki z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kokardki z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kokardki z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kokardki z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Dorsz w porach
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej