
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 szczypta
2 łyżki
1 sztuka
6 sztuk
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ogórki kiszone kroimy w kostkę i przez chwilę przesmażamy na maśle.
Krok 2
Dolewamy litr bulionu i doprowadzamy do wrzenia.
Krok 3
Włoszczyznę oczyszczamy i kroimy w słupki. Dodajemy do bulionu.
Krok 4
Gotujemy, aż warzywa zmiękną.
Krok 5
Doprawiamy do smaku.
Krok 6
Możemy zabielić śmietaną.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej