Zupa z kiszonych ogórków przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z kiszonych ogórków

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

2 łyżki

1 sztuka

6 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ogórki kiszone kroimy w kostkę i przez chwilę przesmażamy na maśle.

Krok 2

Dolewamy litr bulionu i doprowadzamy do wrzenia.

Krok 3

Włoszczyznę oczyszczamy i kroimy w słupki. Dodajemy do bulionu.

Krok 4

Gotujemy, aż warzywa zmiękną.

Krok 5

Doprawiamy do smaku.

Krok 6

Możemy zabielić śmietaną.

blue_megi blue_megi

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z kiszonych ogórków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z kiszonych ogórków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z kiszonych ogórków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z kiszonych ogórków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z kiszonych ogórków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z kiszonych ogórków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z kiszonych ogórków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z kiszonych ogórków - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa cebulowa
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej