Zupa z kiszonych ogórków

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

6 sztuk

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ogórki kiszone kroimy w kostkę i przez chwilę przesmażamy na maśle.

Krok 2

Dolewamy litr bulionu i doprowadzamy do wrzenia.

Krok 3

Włoszczyznę oczyszczamy i kroimy w słupki. Dodajemy do bulionu.

Krok 4

Gotujemy, aż warzywa zmiękną.

Krok 5

Doprawiamy do smaku.

Krok 6

Możemy zabielić śmietaną.

0

Opinie o przepisie

Rosół drobiowo-wołowy Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Rosół drobiowo-wołowy Knorr

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej