Zupa z kiszonych ogórków przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z kiszonych ogórków

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

1 szczypta

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ogórki kiszone kroimy w kostkę i przez chwilę przesmażamy na maśle.

Krok 2

Dolewamy litr bulionu i doprowadzamy do wrzenia.

Krok 3

Włoszczyznę oczyszczamy i kroimy w słupki. Dodajemy do bulionu.

Krok 4

Gotujemy, aż warzywa zmiękną.

Krok 5

Doprawiamy do smaku.

Krok 6

Możemy zabielić śmietaną.

blue_megi blue_megi

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z kiszonych ogórków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z kiszonych ogórków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z kiszonych ogórków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z kiszonych ogórków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z kiszonych ogórków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z kiszonych ogórków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z kiszonych ogórków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców.

Czytaj więcej

Skorzystaj z długich jesiennych wieczorów i przygotuj domowe, apetyczne zapiekanki!

Czytaj więcej