Zupa z kiszonych ogórków

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

1 szczypta

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ogórki kiszone kroimy w kostkę i przez chwilę przesmażamy na maśle.

Krok 2

Dolewamy litr bulionu i doprowadzamy do wrzenia.

Krok 3

Włoszczyznę oczyszczamy i kroimy w słupki. Dodajemy do bulionu.

Krok 4

Gotujemy, aż warzywa zmiękną.

Krok 5

Doprawiamy do smaku.

Krok 6

Możemy zabielić śmietaną.

blue_megi blue_megi

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z kiszonych ogórków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z kiszonych ogórków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z kiszonych ogórków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z kiszonych ogórków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z kiszonych ogórków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z kiszonych ogórków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z kiszonych ogórków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
5 osób ogląda przepis:
Krem z brokułów
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej