Przecierana zupa z wątróbek przepis – Zobacz na przepisy.pl

Przecierana zupa z wątróbek

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

5 sztuk

1 sztuka

null

2 sztuki

1 łyżka

2 łyżki

5 sztuk

1 pęczek

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do 2 litrów wody włóż włoszczyznę, listek laurowy, ziarna jałowca i ziele angielskie. Ugotuj wywar.

Krok 2

Wątróbki pokrój w kostkę, a cebulę posiekaj. Duś razem na maśle przez 10 minut.

Krok 3

Następnie zmiksuj, rozprowadź w przecedzonym wywarze z jarzyn, dopraw żółtkami rozbitymi ze śmietaną i posól.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Przecierana zupa z wątróbek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Przecierana zupa z wątróbek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Przecierana zupa z wątróbek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Przecierana zupa z wątróbek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Przecierana zupa z wątróbek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Przecierana zupa z wątróbek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Przecierana zupa z wątróbek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej