Przecierana zupa z wątróbek

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

5 sztuk

1 sztuka

null

2 sztuki

1 łyżka

2 łyżki

5 sztuk

1 pęczek

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do 2 litrów wody włóż włoszczyznę, listek laurowy, ziarna jałowca i ziele angielskie. Ugotuj wywar.

Krok 2

Wątróbki pokrój w kostkę, a cebulę posiekaj. Duś razem na maśle przez 10 minut.

Krok 3

Następnie zmiksuj, rozprowadź w przecedzonym wywarze z jarzyn, dopraw żółtkami rozbitymi ze śmietaną i posól.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Przecierana zupa z wątróbek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Przecierana zupa z wątróbek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Przecierana zupa z wątróbek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Przecierana zupa z wątróbek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Przecierana zupa z wątróbek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Przecierana zupa z wątróbek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Przecierana zupa z wątróbek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej