Przecierana zupa z wątróbek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Przecierana zupa z wątróbek

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

5 sztuk

1 sztuka

null

2 sztuki

1 łyżka

2 łyżki

5 sztuk

1 pęczek

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do 2 litrów wody włóż włoszczyznę, listek laurowy, ziarna jałowca i ziele angielskie. Ugotuj wywar.

Krok 2

Wątróbki pokrój w kostkę, a cebulę posiekaj. Duś razem na maśle przez 10 minut.

Krok 3

Następnie zmiksuj, rozprowadź w przecedzonym wywarze z jarzyn, dopraw żółtkami rozbitymi ze śmietaną i posól.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Przecierana zupa z wątróbek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Przecierana zupa z wątróbek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Przecierana zupa z wątróbek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Przecierana zupa z wątróbek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Przecierana zupa z wątróbek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Przecierana zupa z wątróbek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Przecierana zupa z wątróbek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Przecierana zupa z wątróbek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej