
Składniki
2 sztuki
5 sztuk
1 sztuka
null
2 sztuki
1 łyżka
2 łyżki
5 sztuk
1 pęczek
150 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do 2 litrów wody włóż włoszczyznę, listek laurowy, ziarna jałowca i ziele angielskie. Ugotuj wywar.
Krok 2
Wątróbki pokrój w kostkę, a cebulę posiekaj. Duś razem na maśle przez 10 minut.
Krok 3
Następnie zmiksuj, rozprowadź w przecedzonym wywarze z jarzyn, dopraw żółtkami rozbitymi ze śmietaną i posól.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej