
Składniki
2 sztuki
5 sztuk
1 sztuka
null
2 sztuki
1 łyżka
2 łyżki
5 sztuk
1 pęczek
150 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do 2 litrów wody włóż włoszczyznę, listek laurowy, ziarna jałowca i ziele angielskie. Ugotuj wywar.
Krok 2
Wątróbki pokrój w kostkę, a cebulę posiekaj. Duś razem na maśle przez 10 minut.
Krok 3
Następnie zmiksuj, rozprowadź w przecedzonym wywarze z jarzyn, dopraw żółtkami rozbitymi ze śmietaną i posól.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej



























