Przecierana zupa z wątróbek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Przecierana zupa z wątróbek

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

5 sztuk

1 sztuka

null

2 sztuki

1 łyżka

2 łyżki

5 sztuk

1 pęczek

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do 2 litrów wody włóż włoszczyznę, listek laurowy, ziarna jałowca i ziele angielskie. Ugotuj wywar.

Krok 2

Wątróbki pokrój w kostkę, a cebulę posiekaj. Duś razem na maśle przez 10 minut.

Krok 3

Następnie zmiksuj, rozprowadź w przecedzonym wywarze z jarzyn, dopraw żółtkami rozbitymi ze śmietaną i posól.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Przecierana zupa z wątróbek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Przecierana zupa z wątróbek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Przecierana zupa z wątróbek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Przecierana zupa z wątróbek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Przecierana zupa z wątróbek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Przecierana zupa z wątróbek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Przecierana zupa z wątróbek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Przecierana zupa z wątróbek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Szybka sałatka do grilla
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej