Błyskawiczna zupa z musztardy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Błyskawiczna zupa z musztardy

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

4 łyżeczki

0.5 szklanki

1 łyżka

2 łyżki

3 łyżki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bagietkę pokrój w małą kostkę. Zrumień na łyżce masła*, posyp ziołami prowansalskimi.

Krok 2

Pozostałe masło roztop na głębokiej patelni, wsyp 2 łyżki mąki i energicznie wymieszaj.

Krok 3

Wlej do zasmażki stopniowo gorący rosół i dokładnie rozprowadź.

Krok 4

Dodaj musztardę, zamieszaj i zagotuj.

Krok 5

Śmietanę wymieszaj z łyżką mąki, dodaj do niej kilka łyżek gorącej zupy ,żeby się nie zważyła i wlej do garnka. Zupę podawaj z grzankami posypaną natką pietruszki. * Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

Krok 6

Zagotuj 1 litr wody i rozprowadź w niej Rosół z kury Knorr.

MartaS

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Błyskawiczna zupa z musztardy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Błyskawiczna zupa z musztardy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Błyskawiczna zupa z musztardy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Błyskawiczna zupa z musztardy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Błyskawiczna zupa z musztardy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Błyskawiczna zupa z musztardy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Błyskawiczna zupa z musztardy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Błyskawiczna zupa z musztardy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej