
Składniki
1 sztuka
2 sztuki
4 łyżeczki
0.5 szklanki
1 łyżka
2 łyżki
3 łyżki
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bagietkę pokrój w małą kostkę. Zrumień na łyżce masła*, posyp ziołami prowansalskimi.
Krok 2
Pozostałe masło roztop na głębokiej patelni, wsyp 2 łyżki mąki i energicznie wymieszaj.
Krok 3
Wlej do zasmażki stopniowo gorący rosół i dokładnie rozprowadź.
Krok 4
Dodaj musztardę, zamieszaj i zagotuj.
Krok 5
Śmietanę wymieszaj z łyżką mąki, dodaj do niej kilka łyżek gorącej zupy ,żeby się nie zważyła i wlej do garnka. Zupę podawaj z grzankami posypaną natką pietruszki. * Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.
Krok 6
Zagotuj 1 litr wody i rozprowadź w niej Rosół z kury Knorr.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej

































