
Składniki
1 sztuka
2 sztuki
4 łyżeczki
0.5 szklanki
1 łyżka
2 łyżki
3 łyżki
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bagietkę pokrój w małą kostkę. Zrumień na łyżce masła*, posyp ziołami prowansalskimi.
Krok 2
Pozostałe masło roztop na głębokiej patelni, wsyp 2 łyżki mąki i energicznie wymieszaj.
Krok 3
Wlej do zasmażki stopniowo gorący rosół i dokładnie rozprowadź.
Krok 4
Dodaj musztardę, zamieszaj i zagotuj.
Krok 5
Śmietanę wymieszaj z łyżką mąki, dodaj do niej kilka łyżek gorącej zupy ,żeby się nie zważyła i wlej do garnka. Zupę podawaj z grzankami posypaną natką pietruszki. * Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.
Krok 6
Zagotuj 1 litr wody i rozprowadź w niej Rosół z kury Knorr.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej