Błyskawiczna zupa z musztardy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Błyskawiczna zupa z musztardy

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

4 łyżeczki

0.5 szklanki

1 łyżka

2 łyżki

3 łyżki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bagietkę pokrój w małą kostkę. Zrumień na łyżce masła*, posyp ziołami prowansalskimi.

Krok 2

Pozostałe masło roztop na głębokiej patelni, wsyp 2 łyżki mąki i energicznie wymieszaj.

Krok 3

Wlej do zasmażki stopniowo gorący rosół i dokładnie rozprowadź.

Krok 4

Dodaj musztardę, zamieszaj i zagotuj.

Krok 5

Śmietanę wymieszaj z łyżką mąki, dodaj do niej kilka łyżek gorącej zupy ,żeby się nie zważyła i wlej do garnka. Zupę podawaj z grzankami posypaną natką pietruszki. * Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

Krok 6

Zagotuj 1 litr wody i rozprowadź w niej Rosół z kury Knorr.

MartaS

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Błyskawiczna zupa z musztardy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Błyskawiczna zupa z musztardy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Błyskawiczna zupa z musztardy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Błyskawiczna zupa z musztardy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Błyskawiczna zupa z musztardy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Błyskawiczna zupa z musztardy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Błyskawiczna zupa z musztardy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Błyskawiczna zupa z musztardy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej