Zupa z wiśni na czerwonym winie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z wiśni na czerwonym winie

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
8 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Nie musisz mieć osiemnastu lat, aby spróbować mojej ZUPY Z WIŚNI NA CZERWONYM WINIE. Bo ja najpierw tak długo gotuję to wino, aż caluteńki alkohol z niego wyparuje. Zostaje tylko smak. Za to jaki smak. Mniam, mniam.

Krok 2

Wlej do miseczki kilka łyżek wina, a resztę zagotuj bez pokrywki w garnku o grubym dnie i pozostaw na ogniu około 10 minut. Dodaj cukier i miód. Mąkę dodaj do zimnego wina w miseczce, wymieszaj i powolutku wlewaj do wrzącego wina, cały czas energicznie mieszając. Po jakiejś minucie zupa powinna zgęstnieć. Wtedy dodaj wiśnie, a gdy zupa ponownie się zagotuje, zdejmij garnek z ognia. Ostudź, wstaw na godzinę - co najmniej! - do lodówki. Posyp miętą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z wiśni na czerwonym winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z wiśni na czerwonym winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z wiśni na czerwonym winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z wiśni na czerwonym winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z wiśni na czerwonym winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z wiśni na czerwonym winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z wiśni na czerwonym winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z wiśni na czerwonym winie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Pieczona cukinia
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej