Zupa z wiśni na czerwonym winie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z wiśni na czerwonym winie

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

8 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Nie musisz mieć osiemnastu lat, aby spróbować mojej ZUPY Z WIŚNI NA CZERWONYM WINIE. Bo ja najpierw tak długo gotuję to wino, aż caluteńki alkohol z niego wyparuje. Zostaje tylko smak. Za to jaki smak. Mniam, mniam.

Krok 2

Wlej do miseczki kilka łyżek wina, a resztę zagotuj bez pokrywki w garnku o grubym dnie i pozostaw na ogniu około 10 minut. Dodaj cukier i miód. Mąkę dodaj do zimnego wina w miseczce, wymieszaj i powolutku wlewaj do wrzącego wina, cały czas energicznie mieszając. Po jakiejś minucie zupa powinna zgęstnieć. Wtedy dodaj wiśnie, a gdy zupa ponownie się zagotuje, zdejmij garnek z ognia. Ostudź, wstaw na godzinę - co najmniej! - do lodówki. Posyp miętą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z wiśni na czerwonym winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z wiśni na czerwonym winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z wiśni na czerwonym winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z wiśni na czerwonym winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z wiśni na czerwonym winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z wiśni na czerwonym winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z wiśni na czerwonym winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z wiśni na czerwonym winie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Tort leśny mech
czas przygotowania
180 min.
stopień trudności

średnie

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej