PRZEPISY.PL

Czernina

  • 90
  • 6
  • Trudne
  • 0
15
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • podroby i krew kaczki1 szt
  • wołowina250 g
  • Bulionetka drobiowa Knorr
  • marchew1 szt
  • pietruszka korzeń1 szt
  • seler30 g
  • cebula0.5 szt
  • por30 g
  • suszone gruszki50 g
  • suszone jabłka50 g
  • suszone śliwki50 g
  • liść laurowy1 szt
  • ziele angielskie2 ziarna
  • pieprz10 ziaren
  • goździki2 ziarna
  • ocet winny1 łyżka
  • zmielony miodownik1 łyżka
  • miód2 łyżki
  • sok wiśniowy4 łyżki
  • sól1 szczypta
  • majeranek1 szczypta
  • Krok 1

    Do krwi dodaj szczyptę soli oraz ocet, dolej miód. Tak przygotowaną krew ubij trzepaczką. Musi pozostać płynna. Do krwi wsyp miodownik i poczekaj, aż rozmięknie.
  • Krok 2

    Mięso i podroby opłucz i zalej 1,5 l wody. Cebulę opal nad ogniem, włoszczyznę obierz, umyj i dołóż do mięsa. Dodaj Bulionetkę Knorr oraz ziele angielskie, liść laurowy, majeranek i pieprz. Gotuj do miękkości.
  • Krok 3

    Umyte owoce zalej 1 szklanką wody, dodaj rodzynki, goździk i zagotuj. Gotowy mięsny wywar przecedź, połącz z wywarem z owoców i przestudź. Dodaj sok wiśniowy.
  • Krok 4

    Przestudzony wywar dodawaj stopniowo do krwi ciągle mieszając. Warzywa z rosołu pokrój w cienkie paseczki, mięso i podroby w kostkę. Wraz z owocami dodaj do zupy. Zagotuj mieszając co chwila, uważając aby zupa nie zwarzyła się.

Więcej przepisów z tym produktem

Bulionetka drobiowa KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

492
osoby dodały do Mniamlisty
90''
8
Łatwe
752
osoby dodały do Mniamlisty
60''
4
Łatwe
98
osób dodało do Mniamlisty
60''
6
Łatwe
63
osoby dodały do Mniamlisty
60''
4
Łatwe