Barszczyk z kapuśniaczkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Barszczyk z kapuśniaczkami

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżeczka

1 szczypta

50 gramów

1 sztuka

1 szczypta

4 łyżki

2 łyżki

1 szklanka

1 sztuka

250 gramów

1 sztuka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę podsmażyć na 2 łyżkach masła, dodać posiekaną cebule, przeciśnięty ząbek czosnku, dodać potarte pieczarki i smażyć razem do odparowania soku. Dodać przyprawy kminek mielony pieprz. Podlać 1/2 szklanki wody i dusić przez 15 minut. Na koniec wsypać pestki dyni. Wymieszać.

Krok 2

Ciasto francuskie pokroić na kwadraty. Na każdy kwadrat dać po porcji farszu, zlepić rogi żeby powstały rożki. Wierzch posmarować rozbełtanym jajkiem, przykleić po kilka pestek dyni. Piekarnik rozgrzać do 180st. upiec paszteciki na rumiano.

Krok 3

Zagotować wodę, dodać majeranek, przeciśnięty ząbek czosnku, mini kosteczkę czosnku. Zmniejszyć gaz, dodać barszcz, po chwili podgotować ale nie zagotować. Barszcz podać z pasztecikami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Barszczyk z kapuśniaczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Barszczyk z kapuśniaczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Barszczyk z kapuśniaczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Barszczyk z kapuśniaczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Barszczyk z kapuśniaczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Barszczyk z kapuśniaczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Barszczyk z kapuśniaczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Barszczyk z kapuśniaczkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kremowa zupa z dyni
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej