
Składniki
1 sztuka
1 łyżka
1 łyżeczka
1 szczypta
50 gramów
1 sztuka
1 szczypta
4 łyżki
2 łyżki
1 szklanka
1 sztuka
250 gramów
1 sztuka
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę podsmażyć na 2 łyżkach masła, dodać posiekaną cebule, przeciśnięty ząbek czosnku, dodać potarte pieczarki i smażyć razem do odparowania soku. Dodać przyprawy kminek mielony pieprz. Podlać 1/2 szklanki wody i dusić przez 15 minut. Na koniec wsypać pestki dyni. Wymieszać.
Krok 2
Ciasto francuskie pokroić na kwadraty. Na każdy kwadrat dać po porcji farszu, zlepić rogi żeby powstały rożki. Wierzch posmarować rozbełtanym jajkiem, przykleić po kilka pestek dyni. Piekarnik rozgrzać do 180st. upiec paszteciki na rumiano.
Krok 3
Zagotować wodę, dodać majeranek, przeciśnięty ząbek czosnku, mini kosteczkę czosnku. Zmniejszyć gaz, dodać barszcz, po chwili podgotować ale nie zagotować. Barszcz podać z pasztecikami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Barszcz czerwony Ekspresowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej