Barszczyk z kapuśniaczkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Barszczyk z kapuśniaczkami

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżeczka

1 szczypta

50 gramów

1 sztuka

1 szczypta

4 łyżki

2 łyżki

1 szklanka

1 sztuka

250 gramów

1 sztuka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę podsmażyć na 2 łyżkach masła, dodać posiekaną cebule, przeciśnięty ząbek czosnku, dodać potarte pieczarki i smażyć razem do odparowania soku. Dodać przyprawy kminek mielony pieprz. Podlać 1/2 szklanki wody i dusić przez 15 minut. Na koniec wsypać pestki dyni. Wymieszać.

Krok 2

Ciasto francuskie pokroić na kwadraty. Na każdy kwadrat dać po porcji farszu, zlepić rogi żeby powstały rożki. Wierzch posmarować rozbełtanym jajkiem, przykleić po kilka pestek dyni. Piekarnik rozgrzać do 180st. upiec paszteciki na rumiano.

Krok 3

Zagotować wodę, dodać majeranek, przeciśnięty ząbek czosnku, mini kosteczkę czosnku. Zmniejszyć gaz, dodać barszcz, po chwili podgotować ale nie zagotować. Barszcz podać z pasztecikami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Barszczyk z kapuśniaczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Barszczyk z kapuśniaczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Barszczyk z kapuśniaczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Barszczyk z kapuśniaczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Barszczyk z kapuśniaczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Barszczyk z kapuśniaczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Barszczyk z kapuśniaczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Barszczyk z kapuśniaczkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej