Barszczyk z kapuśniaczkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Barszczyk z kapuśniaczkami

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżeczka

1 szczypta

50 gramów

1 sztuka

1 szczypta

4 łyżki

2 łyżki

1 szklanka

1 sztuka

250 gramów

1 sztuka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę podsmażyć na 2 łyżkach masła, dodać posiekaną cebule, przeciśnięty ząbek czosnku, dodać potarte pieczarki i smażyć razem do odparowania soku. Dodać przyprawy kminek mielony pieprz. Podlać 1/2 szklanki wody i dusić przez 15 minut. Na koniec wsypać pestki dyni. Wymieszać.

Krok 2

Ciasto francuskie pokroić na kwadraty. Na każdy kwadrat dać po porcji farszu, zlepić rogi żeby powstały rożki. Wierzch posmarować rozbełtanym jajkiem, przykleić po kilka pestek dyni. Piekarnik rozgrzać do 180st. upiec paszteciki na rumiano.

Krok 3

Zagotować wodę, dodać majeranek, przeciśnięty ząbek czosnku, mini kosteczkę czosnku. Zmniejszyć gaz, dodać barszcz, po chwili podgotować ale nie zagotować. Barszcz podać z pasztecikami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Barszczyk z kapuśniaczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Barszczyk z kapuśniaczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Barszczyk z kapuśniaczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Barszczyk z kapuśniaczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Barszczyk z kapuśniaczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Barszczyk z kapuśniaczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Barszczyk z kapuśniaczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Barszczyk z kapuśniaczkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa z makaronem udon
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej