Składniki
1 sztuka
1 łyżka
1 łyżeczka
1 szczypta
50 gramów
1 sztuka
1 szczypta
4 łyżki
2 łyżki
1 szklanka
1 sztuka
250 gramów
1 sztuka
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę podsmażyć na 2 łyżkach masła, dodać posiekaną cebule, przeciśnięty ząbek czosnku, dodać potarte pieczarki i smażyć razem do odparowania soku. Dodać przyprawy kminek mielony pieprz. Podlać 1/2 szklanki wody i dusić przez 15 minut. Na koniec wsypać pestki dyni. Wymieszać.
Krok 2
Ciasto francuskie pokroić na kwadraty. Na każdy kwadrat dać po porcji farszu, zlepić rogi żeby powstały rożki. Wierzch posmarować rozbełtanym jajkiem, przykleić po kilka pestek dyni. Piekarnik rozgrzać do 180st. upiec paszteciki na rumiano.
Krok 3
Zagotować wodę, dodać majeranek, przeciśnięty ząbek czosnku, mini kosteczkę czosnku. Zmniejszyć gaz, dodać barszcz, po chwili podgotować ale nie zagotować. Barszcz podać z pasztecikami.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Barszcz czerwony Ekspresowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej