ROZGRZEWAJĄCA POMIDOROWA

Autor: Islander85 Islander85

ratingratingratingratingrating

1

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

3 szczypty

5 łyżek

1 łyżka

5 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

1 łyżka

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Skrzydełka zalać wodą, doprowadzić do wrzenia, dodać obrane i umyte jarzyny paprykę słodką oraz Bulion na włoszczyźnie Knorr. Gotować na wolnym ogniu ok 1 godziny.

Krok 2

Pomidory przesmażyć na maśle, przetrzeć przez sito.

Krok 3

Z wywaru wyciągnąć skrzydełka i warzywka, marchewkę pokroić w talarki a skrzydełka obrać z mięska, drobno pokroić i wrzucić z powrotem. Dodać pomidory doprawić do smaku chilli/tabasco, solą. Opcjonalnie dodać śmietankę. Zagotować.

Krok 4

Na koniec dodać pietruszkę. Podawać z dowolnymi kluseczkami lub ryżem.

0

Opinie o przepisie

Bulion na włoszczyźnie Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Bulion na włoszczyźnie Knorr

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej