
Składniki
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżka
1 łyżka
5 sztuk
5 łyżek
1 łyżka
3 szczypty
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Skrzydełka zalać wodą, doprowadzić do wrzenia, dodać obrane i umyte jarzyny paprykę słodką oraz Bulion na włoszczyźnie Knorr. Gotować na wolnym ogniu ok 1 godziny.
Krok 2
Pomidory przesmażyć na maśle, przetrzeć przez sito.
Krok 3
Z wywaru wyciągnąć skrzydełka i warzywka, marchewkę pokroić w talarki a skrzydełka obrać z mięska, drobno pokroić i wrzucić z powrotem. Dodać pomidory doprawić do smaku chilli/tabasco, solą. Opcjonalnie dodać śmietankę. Zagotować.
Krok 4
Na koniec dodać pietruszkę. Podawać z dowolnymi kluseczkami lub ryżem.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej