ROZGRZEWAJĄCA POMIDOROWA przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

ROZGRZEWAJĄCA POMIDOROWA

Autor: Islander85

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżka

5 sztuk

5 łyżek

1 łyżka

3 szczypty

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Skrzydełka zalać wodą, doprowadzić do wrzenia, dodać obrane i umyte jarzyny paprykę słodką oraz Bulion na włoszczyźnie Knorr. Gotować na wolnym ogniu ok 1 godziny.

Krok 2

Pomidory przesmażyć na maśle, przetrzeć przez sito.

Krok 3

Z wywaru wyciągnąć skrzydełka i warzywka, marchewkę pokroić w talarki a skrzydełka obrać z mięska, drobno pokroić i wrzucić z powrotem. Dodać pomidory doprawić do smaku chilli/tabasco, solą. Opcjonalnie dodać śmietankę. Zagotować.

Krok 4

Na koniec dodać pietruszkę. Podawać z dowolnymi kluseczkami lub ryżem.

Islander85

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • ROZGRZEWAJĄCA POMIDOROWA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • ROZGRZEWAJĄCA POMIDOROWA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • ROZGRZEWAJĄCA POMIDOROWA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • ROZGRZEWAJĄCA POMIDOROWA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • ROZGRZEWAJĄCA POMIDOROWA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • ROZGRZEWAJĄCA POMIDOROWA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • ROZGRZEWAJĄCA POMIDOROWA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • ROZGRZEWAJĄCA POMIDOROWA - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej