Chowder amerykański przepis – Zobacz na przepisy.pl

Chowder amerykański

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

15 dekagramów

1 szczypta

0.5 szklanki

2 sztuki

1 kilogram

4 szklanki

4 sztuki

1 sztuka

40 dekagramów

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Skrój w kostkę boczek, cebulę oraz seler. Ziemniaki pokrój grubo a czosnek posiekaj.

Krok 2

Teraz rozpuść tłuszcz z boczku, zachowaj skwarki.

Krok 3

Na tym tłuszczu zeszklij czosnek z cebulą a następnie dodaj tymianek, liść laurowy, seler oraz ziemniaki.

Krok 4

Wlej do tego gorący wywar rybny i gotuj aż ziemniaki nieco zmiękną.

Krok 5

Do osobnego garnka wlej troszkę wody i poczekaj aż się zagotuje - wtedy wrzuć do niej małże. Zakryj garnek i potrząsaj dopóki małże się nie otworzą.

Krok 6

Wyciągnij mięso z muszli a odcedzony wywar spod małży dodaj do pierwszego garnka.

Krok 7

Kiedy ziemniaki będą gotowe dodaj do nich śmietankę kremówkę oraz mięso małży. Zupę przypraw i serwuj ze skwarkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chowder amerykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chowder amerykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chowder amerykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chowder amerykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chowder amerykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chowder amerykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chowder amerykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej