Chowder amerykański przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chowder amerykański

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

40 dekagramów

1 sztuka

1 sztuka

15 dekagramów

1 szczypta

4 sztuki

1 szczypta

2 sztuki

0.5 szklanki

4 szklanki

1 sztuka

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Skrój w kostkę boczek, cebulę oraz seler. Ziemniaki pokrój grubo a czosnek posiekaj.

Krok 2

Teraz rozpuść tłuszcz z boczku, zachowaj skwarki.

Krok 3

Na tym tłuszczu zeszklij czosnek z cebulą a następnie dodaj tymianek, liść laurowy, seler oraz ziemniaki.

Krok 4

Wlej do tego gorący wywar rybny i gotuj aż ziemniaki nieco zmiękną.

Krok 5

Do osobnego garnka wlej troszkę wody i poczekaj aż się zagotuje - wtedy wrzuć do niej małże. Zakryj garnek i potrząsaj dopóki małże się nie otworzą.

Krok 6

Wyciągnij mięso z muszli a odcedzony wywar spod małży dodaj do pierwszego garnka.

Krok 7

Kiedy ziemniaki będą gotowe dodaj do nich śmietankę kremówkę oraz mięso małży. Zupę przypraw i serwuj ze skwarkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chowder amerykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chowder amerykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chowder amerykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chowder amerykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chowder amerykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chowder amerykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chowder amerykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chowder amerykański - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej