Chowder amerykański

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

15 dekagramów

1 szczypta

0.5 szklanki

2 sztuki

1 kilogram

4 szklanki

4 sztuki

1 sztuka

40 dekagramów

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Skrój w kostkę boczek, cebulę oraz seler. Ziemniaki pokrój grubo a czosnek posiekaj.

Krok 2

Teraz rozpuść tłuszcz z boczku, zachowaj skwarki.

Krok 3

Na tym tłuszczu zeszklij czosnek z cebulą a następnie dodaj tymianek, liść laurowy, seler oraz ziemniaki.

Krok 4

Wlej do tego gorący wywar rybny i gotuj aż ziemniaki nieco zmiękną.

Krok 5

Do osobnego garnka wlej troszkę wody i poczekaj aż się zagotuje - wtedy wrzuć do niej małże. Zakryj garnek i potrząsaj dopóki małże się nie otworzą.

Krok 6

Wyciągnij mięso z muszli a odcedzony wywar spod małży dodaj do pierwszego garnka.

Krok 7

Kiedy ziemniaki będą gotowe dodaj do nich śmietankę kremówkę oraz mięso małży. Zupę przypraw i serwuj ze skwarkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chowder amerykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chowder amerykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chowder amerykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chowder amerykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chowder amerykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chowder amerykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chowder amerykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej