Chowder amerykański przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chowder amerykański

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

40 dekagramów

1 sztuka

1 sztuka

15 dekagramów

1 szczypta

4 sztuki

1 szczypta

2 sztuki

0.5 szklanki

4 szklanki

1 sztuka

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Skrój w kostkę boczek, cebulę oraz seler. Ziemniaki pokrój grubo a czosnek posiekaj.

Krok 2

Teraz rozpuść tłuszcz z boczku, zachowaj skwarki.

Krok 3

Na tym tłuszczu zeszklij czosnek z cebulą a następnie dodaj tymianek, liść laurowy, seler oraz ziemniaki.

Krok 4

Wlej do tego gorący wywar rybny i gotuj aż ziemniaki nieco zmiękną.

Krok 5

Do osobnego garnka wlej troszkę wody i poczekaj aż się zagotuje - wtedy wrzuć do niej małże. Zakryj garnek i potrząsaj dopóki małże się nie otworzą.

Krok 6

Wyciągnij mięso z muszli a odcedzony wywar spod małży dodaj do pierwszego garnka.

Krok 7

Kiedy ziemniaki będą gotowe dodaj do nich śmietankę kremówkę oraz mięso małży. Zupę przypraw i serwuj ze skwarkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chowder amerykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chowder amerykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chowder amerykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chowder amerykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chowder amerykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chowder amerykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chowder amerykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chowder amerykański - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej