Roladki schabowe z boczkiem w sosie śmietanowym przepis – Zobacz na przepisy.pl

Roladki schabowe

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

11 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 sztuka

3 sztuki

300 gramów

400 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Schab umyj, pokrój w plastry na 2 cm, rozbij jak na kotlety.

Krok 2

Na mięso nakładaj farsz, zwijaj ciasno jak krokiety. zepnij wykałaczkami.

Krok 3

Obsmaż na patelni z każdej strony.

Krok 4

Cebulę, boczek, pieczarki pokrój w słupki. Wmieszaj z przeciśniętym przez praskę czosnkiem.

Krok 5

Przełóż do rondla, zlej Sosem w słoiku Śmietanowo-grzybowym Knorr. Duś pod przykryciem ok. 10 min.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki schabowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki schabowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki schabowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki schabowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki schabowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki schabowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki schabowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Roladki schaboweRoladki schabowe

Połączenie aromatycznego nadzienia z pieczarek, boczku i cebuli z soczystym mięsem to propozycja na smaczne danie ze schabem. Zazwyczaj podawany w formie pieczeni z sosem lub smażony w panierce z bułki tartej, smakuje równie pysznie w postaci roladek wzbogaconych delikatnie pikantnym farszem oraz sosem śmietanowo-grzybowym. Dzięki niemu dobrze komponuje się zarówno z puree ziemniaczanym, jak i kaszą. Roladki schabowe można także podać z ulubionym pieczywem, najlepiej wiejskim, które dobrze smakuje w zestawieniu z boczkiem i marynowanymi pieczarkami. Jeśli chcesz dodać potrawie bardziej swojskiego charakteru, możesz dołączyć do niej surówkę z kiszonych ogórków lub kapustę z koperkiem i zasmażką na ciepło. Schab w proponowanej w przepisie wersji możesz zaserwować również jako danie główne na przyjęciu. Będzie dobrze się prezentował podany na półmisku udekorowanym zielonymi dodatkami – sałatą, rukolą albo młodym szpinakiem. Aby potrawa nabrało trochę koloru, na talerzu wokół mięsa możesz też poukładać pokrojoną w słupki paprykę, wstążki z marchewki i pozostałe grzyby. Niezależnie od tego, czym przyozdobisz roladki, na pewno przypadną Ci do gustu! Wypróbuj nasz przepis i przekonaj się o tym jak najszybciej!